Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ναι από τη Vodafone για τις εκλογές στη ΝΔ αλλά με πρώτη κάλπη στις 20 Δεκεμβρίου - Με το 2016 ο νέος πρόεδρος

tags :
Ναι από τη Vodafone για τις εκλογές στη ΝΔ αλλά με πρώτη κάλπη στις 20 Δεκεμβρίου - Με το 2016 ο νέος πρόεδρος
Ενδεχομένως και σήμερα οι οριστικές αποφάσεις από την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή Εκλογών της ΝΔ
Την ευθύνη για τη διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας στη ΝΔ αναλαμβάνει η εταιρεία Vodafone.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Vodafone έστειλε επιστολή στη ΝΔ, στην οποία και υπογραμμίζει ότι αναλαμβάνει την εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη νέου προέδρου.
Στην επιστολή της η εταιρεία φέρεται να υποστηρίζει πως αναλαμβάνει την ευθύνη της διεξαγωγής των εκλογών υπό την προϋπόθεση ότι ο πρώτος γύρος θα γίνει στις 20 Δεκεμβρίου και όχι στις 13 Δεκεμβρίου όπως ζητούν πολλά στελέχη και βουλευτές της ΝΔ, καθώς, όπως αναφέρει, εάν ο πρώτος γύρος γίνει στις 13 Δεκεμβρίου τότε η αστοχία μπορεί να φτάνει το 20-25%.
Επιπλέον, τονίζει ότι μετά τις 19 Δεκεμβρίου όλα μπορούν να κυλήσουν ομαλά, γεγονός που σημαίνει ότι  ο πρώτος γύρος για την ανάδειξη του νέου αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης μπορεί να διεξαχθεί στις 20 Δεκεμβρίου, με τον δεύτερο να τοποθετείται χρονικά στις 10 Ιανουαρίου 2016 λόγω των γιορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.
Αυτό σημαίνει, και εφόσον η πρόταση γίνει αποδεκτή από τη ΝΔ, ότι ο δεύτερος γύρος των εκλογών και συνεπώς η εκλογή του νέου πρόεδρου της ΝΔ θα γίνει με το νέο έτος, μια και ως πιθανή ημερομηνία προβάλλεται η 10η Ιανουαρίου του 2016.
Βάσει των ίδιων πληροφοριών, η εταιρεία προτείνει και ένα δεύτερο σενάριο για τη διεξαγωγή των εκλογών.
Συγκεκριμένα προτείνει ο πρώτος γύρος να διεξαχθεί στις 10 Ιανουαρίου και οι επαναληπτικές στις 17 Ιανουαρίου του 2016, σενάριο που φαντάζει και πιο πιθανό δεδομένου ότι το καταστατικό της ΝΔ ορίζει σαφώς ότι ο δεύτερος γύρος πρέπει να πραγματοποιείται μέσα σε μια εβδομάδα από τον πρώτο.
Πάντως και τα δύο αυτά σενάρια προσκρούουν στη θέση πολλών βουλευτών και στελεχών της ΝΔ, οι οποίοι ζητούν οι εσωκομματικές εκλογές να πραγματοποιηθούν το ταχύτερο δυνατό προκειμένου να μπει ένα τέλος στο πρόσφατο εκλογικό φιάσκο.
Οι οριστικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν ενδεχομένως και σήμερα στη συνεδρίαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής της ΝΔ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης