Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσίπρας: Ελλάδα, Κύπρος και Αίγυπτος συμφώνησαν στην επιτάχυνση των διαβουλεύσεων για οριοθέτηση της ΑΟΖ

Τσίπρας: Ελλάδα, Κύπρος και Αίγυπτος συμφώνησαν στην επιτάχυνση των διαβουλεύσεων για οριοθέτηση της ΑΟΖ
Στο επίκεντρο της τριμερούς ενέργεια, ασφάλεια και οικονομία
(upd) Συμφωνήθηκε η επιτάχυνση των διαβουλεύσεων για την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου μετά την τριμερή Ελλάδας, Αιγύπτου, Κύπρου. 
Ιδιαίτερη σημασία όλα τα επίπεδα συνεργασίας με την Κύπρο και την Αίγυπτο αποδίδει ο πρωθυπουργός, όπως τόνισε.
«Στην επόμενη Σύνοδο μας στην Αίγυπτο ελπίζουμε ότι θα μπορούμε να παρουσιάσουμε έργο της συνεργασίας μας», τόνισε ο Α. Τσίπρας.
«Η συνεργασία μας στην εύθραυστη αυτή περιοχή αποδεικνύει ότι μπορεί να εξαλειφθούν φαινόμενα εξτρεμισμού», σημείωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός.
Όπως τόνισε, «θέλουμε η Μεσόγειος να είναι θάλασσα συνεργασίας και ειρήνης».
Η σύνοδος αυτή αντανακλά την επιμονή μας να εξασφαλιστεί η πρόοδος και η ανάπτυξη στην ευρύτερη περιοχή, τόνισε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Αιγύπτου Al Sisi.

H συνάντηση Τσίπρα - Αναστασιάδη
Την θέση ότι Ελλάδα και Κύπρος αποτελούν παράγοντες σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου διατύπωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνάντηση που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρόεδρο της Κύπρου, Ν. Αναστασιάδη.
«Η Ελλάδα και η Κύπρος αποτελούν παράγοντες σταθερότητας και αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία, καθώς βρισκόμαστε σε μια περίοδο που η ευρύτερη περιοχή είναι αποσταθεροποιημένη.
Το γεγονός ότι η Ελλάδα και η Κύπρος αποτελούν σήμερα πόλο σταθερότητας, θα είναι παράγοντας που θα συμβάλει στην προσπάθεια για την επίλυση του Κυπριακού» τόνισε ο πρωθυπουργός, ο οποίος αναφερόμενος στη τριμερή συνάντηση που θα έχει με τους προέδρους της Κύπρου και της Αιγύπτου, έκανε λόγο για «στρατηγικής σημασίας συνάντηση».
Από την πλευρά του, ο κ. Αναστασιάδης αναφέρθηκε στη σημασία των διμερών διαβουλεύσεων και τη συμβολή της Ελλάδας στην επίλυση του Κυπριακού, σε τομείς όπως αυτός των εγγυήσεων.
Επιπλέον, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την τρίτη συνάντηση  Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου, η οποία, όπως είπε, εμβαθύνει τις σχέσεις της Ελλάδας και της Κύπρου με τις γείτονες χώρες, ενώ επεσήμανε την ανάγκη να υπάρξει διεύρυνση και δυναμική στις συνεργασίες αυτές.

Σήμερα η τριμερής Ελλάδας, Κύπρου, Αιγύπτου - Ενέργεια, ασφάλεια και οικονομία στο επίκεντρο
Σημειώνεται πως σήμερα θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα η τριμερής συνάντηση Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου καθώς στην Αθήνα βρίσκεται από χθες και ο πρόεδρος της Αιγύπτου, Abdel Fattah el Sisi.
Στόχος της τριμερούς είναι η περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων και η ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των τριών χωρών σε διεθνείς οργανισμούς, στους τομείς της οικονομίας, της ενέργειας, και της ασφάλειας, για την προώθηση της ειρήνης και της περιφερειακής σταθερότητας.
Επιπλέον θα συζητηθούν και θέματα πολιτικής συνεργασίας σε περιφερειακά ζητήματα και το μεταναστευτικό.
Βάσει του προγράμματος, οι τρεις ηγέτες θα συναντηθούν στις 11:30 το πρωί ενώ σε εξέλιξη θα είναι και διαβουλεύσεις ανάμεσα στις αντιπροσωπείες Κύπρου-Ελλάδας-Αιγύπτου.
Μετά το τέλος της τριμερούς θα υπάρξει νέα κοινή διακήρυξη και θα γίνουν δηλώσεις.

www.bankingnews.gr

 

Συμφωνήθηκε η επιτάχυνση των διαβουλεύσεων για την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης