Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών και προσφυγικό σήμερα στην Ώρα του Πρωθυπουργού

Ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών και προσφυγικό σήμερα στην Ώρα του Πρωθυπουργού
Σε ερωτήσεις των Ντόρας Μπακογιάννη και Β. Λεβέντη θα απαντήσει ο κ.Τσίπρας
Το θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και τον κέντρων ταυτοποίησης προσφύγων θα συζητηθούν στην Ολομέλεια της Βουλής σήμερα στο πλαίσιο της Ώρας του Πρωθυπουργού.
Ο κ. Τσίπρας θα απαντήσει στις επίκαιρες ερωτήσεις της βουλευτού της ΝΔ, Ντόρας Μπακογιάννη, για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλη Λεβέντη, για τα Κέντρα Ταυτοποίησης Προσφύγων.
Ο κ. Λεβέντης εκφράζει την εκτίμηση ότι νομικά ούτε μπορούν να ιδρυθούν ούτε πολύ περισσότερο να λειτουργήσουν τα hotspots, υπογραμμίζοντας ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένο θεσμικό πλαίσιο.
Η κ. Μπακογιάννη υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση έχει κάνει λάθη στη διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης αναφέρει ότι «οι ξένοι (στην πλειοψηφία τους κερδοσκοπικά funds) ελέγχουν πια τις τράπεζες με μόλις 5 δισ. ευρώ» και ρωτά, μεταξύ άλλων, τον Πρωθυπουργό αν έχει επίγνωση του «αφελληνισμού των τραπεζών».
Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι είναι πιθανό να συσταθεί επιτροπή εμπειρογνωμόνων με αντικείμενο την αποτίμηση της ανακεφαλαιοποίησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης