Τελευταία Νέα
Πολιτική

Περί τους 400 χιλ. ψήφισαν στις εκλογές για την ανάδειξη προέδρου στην ΝΔ - Ρεκόρ συμμετοχής

Περί τους 400 χιλ. ψήφισαν στις εκλογές για την ανάδειξη προέδρου στην  ΝΔ - Ρεκόρ συμμετοχής
Οι κάλπες έκλεισαν στις 20:00 στα εκλογικά κέντρα που δεν υπάρχουν ουρές
(upd7) Περί τους 400 χιλ. πολίτες ψήφισαν στην ανάδειξη νέου προέδρου της ΝΔ, ενώ έκλεισαν τα εκλογικά κέντρα όπου δεν έχουν σχηματιστεί ουρές.
Στα εκλογικά κέντρα που υπάρχει συγκεντρωμένος κόσμος για να ψηφίσει, όπως ήδη έχει γίνει γνωστό, θα παραμείνουν ανοιχτά και μέχρι και ψηφίσει και ο τελευταίος.
Νωρίτερα ο πρόεδρος της ΚΕΦΕ της ΝΔ, Ι. Τραγάκης, σε δηλώσεις του έκανε λόγο για απίστευτη συμμετοχή και μάλιστα υπογράμμισε ότι υπήρχαν εκλογικά τμήματα που είναι απ' έξω 300 με 400 άνθρωποι για να ψηφίσουν.
Όπως ο ίδιος σημείωσε,  «σε περιπτώσεις που υπάρχουν ακόμα άνθρωποι οι οποίοι επιθυμούν να ψηφίσουν, οι αρμόδιες εφορευτικές κεντρικές επιτροπές έχουν το δικαίωμα να παρατείνουν την ψηφοφορία μέχρι τέλους».

Νωρίτερα το bankingnews έγραφε:

Σε 290 χιλ. υπολογίζονται πλέον οι νεοδημοκράτες που ψήφισαν για την ανάδειξη του νέου προέδρου της ΝΔ, ενώ ο στόχος είναι να φτάσουν τις 400 χιλ.
Η διαδικασία μέχρι στιγμή διεξάγεται χωρίς προβλήματα και λόγω της μεγάλης συμμετοχής στις εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας, έχει δοθεί παράταση μιας ώρας και έτσι, οι κάλπες θα κλείσουν στις 20:00 από 19:00 που ήταν αρχικά προγραμματισμένο.
Τα αποτελέσματα των εκλογών αναμένονται αργά το βράδυ.
Υπενθυμίζεται ότι δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι όσοι είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους του υπουργείου Εσωτερικών, ενώ μπορούν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε εκλογικό κέντρο την ημέρα των εκλογών.
Το αντίτιμο συμμετοχής είναι 3 ευρώ, ενώ σε περίπτωση διεξαγωγής δεύτερου γύρου, όσοι προσέλθουν ψηφίζουν στο εκλογικό τμήμα όπου ψήφισαν και την πρώτη φορά, χωρίς κανένα αντίτιμο συμμετοχής.

(Πρώτη ενημέρωση 17:18, Κυριακή 20 δεκεμβρίου 2015)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης