Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοδωράκης (Το Ποτάμι): Δεν πιστεύουμε σε σχήματα ακυβερνησίας – Χρειάζεται προοδευτική λογική στη διακυβέρνηση

Θεοδωράκης (Το Ποτάμι): Δεν πιστεύουμε σε σχήματα ακυβερνησίας – Χρειάζεται προοδευτική λογική στη διακυβέρνηση
Ο κ.Τσίπρας πορεύεται με αυτά που του λένε οι ξένοι τόνισε ο κ.Θεοδωράκης
Την θέση ότι Το Ποτάμι δεν πιστεύει σε σχήματα ακυβερνησίας και ότι χρειάζεται προοδευτική λογική στη διακυβέρνηση της χώρας διατύπωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης.
Σε συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ, ο κ.Θεοδωράκης υποστήριξε ότι η Ελλάδα έχει πληρώσει πολύ ακριβά την ατολμία των πολιτικών να πάρει θέση, επισημαίνοντας με αφορμή την ψήφιση για το Σύμφωνο Συμβίωσης, πως «κάποιοι πολιτικοί αρχηγοί έδειξαν πως δεν είναι στη μεταρρυθμιστική πλευρά της χώρας.
«Εμείς έχουμε αποφασίσει να είμαστε παρόντες εκεί που επιβάλει η πραγματικότητα.
Δεν πιστεύουμε σε σχήματα ακυβερνησίας.
Χρειάζεται μια προοδευτική λογική στη διακυβέρνηση της χώρας
Το πρόβλημα της χώρας είναι το κομματικό κράτος που συνεχίζει ο ΣΥΡΙΖΑ» είπε ο κ.Θεοδωράκης, τονίζοντας ότι το κράτος χάνει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ από τις διπλές διοικήσεις που διορίζουν οι ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.
«Η αντιπρόταση μας είναι να περιορίσουμε τις σπατάλες και να δώσουμε χρήματα σε αυτούς που έχουν ανάγκη» τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού, επισημαίνοντας πως «εμείς λειτουργούμε ως κυβερνητικό κόμμα και κάνουμε προτάσεις για όλα τα θέματα».
Ο κ.Θεοδωράκης τόνισε ότι ο πρωθυπουργός πορεύεται με αυτά που του λένε οι ξένοι, τονίζοντας ότι αυτό δεν συνιστά «συνταγή επιτυχίας», αν και υποστήριξε πως πολλά από αυτά που έχει υπογράψει η Ελλάδα στη συμφωνία με τους δανειστές, είναι προς όφελος της χώρας, όπως οι αποκρατικοποιήσεις λιμανιών και αεροδρομίων.
Ερωτηθείς για το εάν θα παράσχει στήριξη στην κυβέρνηση ενόψει των κρίσιμων νομοσχεδίων κ .Θεοδωράκης είπε πως «ότι είναι χρήσιμο για την χώρα έχει τη στήριξη του Ποταμιού», αν και επεσήμανε πως για το Ποτάμι «κόκκινη γραμμή είναι η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών».
«Πρέπει να καταπολεμηθεί η εισφοροδιαφυγή και η αδήλωτη εργασία» είπε ο κ.Θεοδωράκης, τονίζοντας ότι η επιβάρυνση της εργασίας έχει φτάσει στο μη περαιτέρω.
«Το Ποτάμι είναι το προοδευτικό κέντρο.
Το Ποτάμι επιμένει ότι χρειάζεται μια μεγάλη προοδευτική παράταξη για να αλλάξουμε τα πράγματα στη χώρα» υπογράμμισε ο κ.Θεοδωράκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης