Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κυρ. Μητσοτάκης (ΝΔ): Την 1η Μαΐου η Νέα Δημοκρατία θα είναι ένα άλλο κόμμα έτοιμο να κυβερνήσει

Κυρ. Μητσοτάκης (ΝΔ): Την 1η Μαΐου η Νέα Δημοκρατία θα είναι ένα άλλο κόμμα έτοιμο να κυβερνήσει
«Με τον κ. Τσίπρα δεν θα συναινέσω ποτέ», τονίζει ο υποψήφιος Πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης
«Την 1η Μαΐου η Νέα Δημοκρατία θα είναι ένα άλλο κόμμα έτοιμο να κυβερνήσει», αναφέρει ο υποψήφιος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Real News».
«Παρότι μας μένει πολύ λίγος χρόνος μέχρι την 10η Ιανουαρίου, θα κάνω προσπάθεια να τους πείσω ότι μπορώ να υλοποιήσω την εντολή τους για αλλαγή σελίδας και ανανέωση στη Νέα Δημοκρατία.
Να τους πείσω ότι μαζί με τον Άδωνι, αλλά και τους πολίτες που επέλεξαν τον Απόστολο και τον Βαγγέλη, μπορούμε να κάνουμε ξανά τη Νέα Δημοκρατία μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη και σύντομα Κυβέρνηση», επισημαίνει ο κ. Μητσοτάκης στέλνοντας με αυτόν τον τρόπο μήνυμα ενότητας για την επόμενη ημέρα, αλλά και προοπτική νίκης για το Κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης εφόσον ο ίδιος είναι ο νικητής στην αναμέτρηση της 10ης Ιανουαρίου.
Για το ενδεχόμενο αναζωπύρωσης της ιστορικής διαίρεσης Καραμανλικών – Μητσοτακικών επισημαίνει ότι «δεν μπορούμε να μιλάμε το 2016 με όρους 1990», ενώ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να συναινέσει για οικουμενική Κυβέρνηση αλλά με έναν «αξιόπιστο πρωθυπουργό».
Χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης επισημαίνει ότι «με τον κ. Τσίπρα δεν θα συναινέσω ποτέ».
Μεταξύ άλλων, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρει «με εμένα ως αρχηγό της αντιπολίτευσης θα ψηφίσουμε όλες τις μεταρρυθμίσεις και τις διαρθρωτικές αλλαγές που θα ενισχύουν την λειτουργία της αγοράς, θα προάγουν την κοινωνική δικαιοσύνη, θα εξορθολογίζουν το κράτος και θα αυξάνουν την ανταγωνιστικότητα της Ελλάδας».
Στην περίπτωση που ο ίδιος θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός, ο κ. Μητσοτάκης σημειώνει χαρακτηριστικά ότι  «με εμένα πρωθυπουργό οι δεσμεύσεις της χώρας θα τηρηθούν αλλά θα αποτελούν τμήμα μιας ευρύτερης πολιτικής με εθνικό πρόσημο.
Μεταρρυθμίσεις «Made in Greece» χρειάζεται η πατρίδα μας.
Η εμπειρία μου σε διαπραγματεύσεις με την Τρόικα με δίδαξε πως αν είμαστε επαρκώς προετοιμασμένοι και προτείνουμε αξιόπιστο εθνικό σχέδιο εξόδου από την κρίση, οι πιστωτές μας θα προσαρμοστούν και θα στηρίξουν το δικό μας σχεδιασμό».
Σε ερώτηση για το εάν θέλει το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, αναφέρει πως η συμμετοχή του είναι συμφωνημένη από τη χώρα μας, μας δεσμεύει και αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα του μνημονίου.
Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο κ. Μητσοτάκης τονίζει ότι «για να προκύψει η ανάγκη οικουμενικής κυβέρνησης θα πρέπει να παραιτηθεί ο κ. Τσίπρας, να χάσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία η Κυβέρνηση και να μην μπορέσει η Βουλή να στηρίξει άλλο κυβερνητικό σχήμα.
Το Σύνταγμα της χώρας προβλέπει διακριτή λειτουργία Κυβέρνησης – Αντιπολίτευσης.
Θα έβλεπα μια οικουμενική Κυβέρνηση ως την έσχατη λύση για την αντιμετώπιση μιας μεγάλης κρίσης.
Και γι’ αυτό την απεύχομαι».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης