Τελευταία Νέα
Πολιτική

Steiger (CDU): Ένα Grexit ορισμένου χρόνου η καλύτερη λύση – Έλλειψη μεταρρυθμιστικού ζήλου στην Ελλάδα

Steiger (CDU): Ένα Grexit ορισμένου χρόνου η καλύτερη λύση – Έλλειψη μεταρρυθμιστικού ζήλου στην Ελλάδα
Η ελληνική κυβέρνηση εφαρμόζει ελλιπώς τους όρους της συμφωνίας υποστηρίζει η οικονομική πτέρυγα του CDU
Την θέση ότι ένα Grexit ορισμένου χρόνου, όπως το επιθυμούσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Wolfgang Schaueble, θα ήταν η καλύτερη λύση διατύπωσε ο γενικός γραμματέας του Οικονομικού Συμβουλίου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) της Γερμανίας, Wolfgang Steiger.
Σε δηλώσεις του στο γερμανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο dpa ο Steiger επέκρινε και πάλι την Ελλάδα για έλλειψη μεταρρυθμιστικού ζήλου, κατηγορώντας την για ελλιπή εφαρμογή των όρων που έχει συμφωνήσει με τους δανειστές.
«Πρόκειται για ένα θέμα που άπτεται της ευρωπαϊκής αξιοπιστίας, να μην γίνονται συζητήσεις συνεχώς σχετικά με νέες αναβολές ή ακόμη για ένα νέο κούρεμα του χρέους.
Η Ελλάδα δεν θα πρέπει να κάνει κατάχρηση του επιχειρήματος που αφορά στη δραματική κατάσταση με τους πρόσφυγες για να απομακρύνεται από τη μεταρρυθμιστική ρότα» τόνισε ο Steiger, όπως μεταδίδει η Deutsche Welle.
«Η ευρωζώνη χρειάζεται επιτέλους καθαρούς κανόνες για έξοδο κρατών από το κοινό νόμισμα καθώς και για μια διαδικασία κήρυξης κρατικής χρεοκοπίας» υποστήριξε ο Steiger, ο οποίος επέκρινε και την πορεία αποκρατικοποιήσεων χαρακτηρίζοντας τους όρους που τέθηκαν ως αντιπαραγωγικούς.
«Αποδείχθηκε αντιπαραγωγική η μη εκχώρηση των σχετικών αρμοδιοτήτων σε κάποιο θεσμό των Βρυξελλών.
Και σε αυτό το σημείο ο Schaeuble είχε δίκιο, όταν ζητούσε να αφαιρεθεί η άμεση πρόσβαση από την ελληνική πολιτική.
Η Αθήνα δεν πρόκειται να εγκαταλείψει το «κρυφτούλι» και θα συνεχίσει να εμπαίζει του δανειστές» υπογράμμισε ο Steiger.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης