Τελευταία Νέα
Πολιτική

Deutsche Welle: Με καλούς οιωνούς και πεδία σύγκλισης η συνάντηση Τσακαλώτου – Padoan στη Ρώμη

Deutsche Welle: Με καλούς οιωνούς και πεδία σύγκλισης η συνάντηση Τσακαλώτου – Padoan στη Ρώμη
Αρχίζει η ευρωπαϊκή περιοδεία του Έλληνα ΥΠΟΙΚ ενόψει της πρώτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος
Την εκτίμηση πως ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος θα βρει απέναντι του έναν θετικό συνομιλητή στη συνάντηση που θα έχει σήμερα στη Ρώμη με τον Ιταλό ομόλογο του Pier Carlo Padoan διατυπώνει η Deutsche Welle.
Η Ρώμη είναι ο πρώτος σταθμός στην ευρωπαϊκή περιοδεία του Έλληνα ΥΠΟΙΚ ενόψει της πρώτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος.
Βάσει του δημοσιεύματος, ο κ.Τσακαλώτος θα βρει έναν θετικό συνομιλητή, από την στιγμή που η Ιταλία ανέκαθεν υποστήριζε ότι αν η Ελλάδα τηρήσει τις δεσμεύσεις της, θα πρέπει στη συνέχεια να ξεκινήσει η συζήτηση για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.
Παράλληλα, σύμφωνα με τη Deutsche Welle, διαμορφώνεται και ένα γενικότερο θετικό κλίμα λόγω των πρόσφατων δηλώσεων του ιταλού πρωθυπουργού Matteo Renzi υπέρ μιας πραγματικής ευελιξίας για όλες τις χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
«Με λιτότητα, η Ευρώπη πεθαίνει, είναι η θέση της ιταλικής κυβέρνησης.
Σε ό,τι αφορά το ασφαλιστικό, και η κυβέρνηση Renzi φέτος αναμένεται να προχωρήσει σε μια κάποια μεταρρύθμιση.
Στις θέσεις της δεν διακρίνεται ακραία αντιμετώπιση του όλου θέματος.
Έχουν περάσει, δηλαδή, οι εποχές των τεχνοκρατών, όπως εκείνη της κυβέρνησης Monti, κατά την οποία λόγω λανθασμένης μεταρρύθμισης του ασφαλιστικού έμειναν χωρίς μισθό και χωρίς σύνταξη πάνω από 100.000 Ιταλοί.
Το θέμα της οικονομικής ανάπτυξης και της κοινωνικής συνοχής -που θεωρείται κύριας σημασίας στην Αθήνα- κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος και στην Ιταλία.
Ως εκ τούτου, αναμένεται να αποτελέσει πεδίο σύγκλισης και στη σημερινή συνάντηση Τσακαλώτου-Padoan» υπογραμμίζει η Deutsche Welle.
«Η κυβέρνηση Renzi άλλωστε έχει στην ατζέντα της τοπικές εκλογές την άνοιξη.
Κατά συνέπεια, θέλει να δείξει όσο περισσότερο γίνεται ότι η σκληρή λιτότητα αποτελεί πλέον παρελθόν» υπογραμμίζει το δημοσίευμα.

Οι επόμενοι σταθμοί του Τσακαλώτου
Επόμενος σταθμός του κ.Τσακαλώτου μετά τη Ρώμη είναι η Λισαβόνα όπου θα συναντηθεί αύριο Σάββατο 9 Ιανουαρίου με τον Πορτογάλο ομόλογο του, Mario Sedeno.
Την Κυριακή 10 Ιανουαρίου ο κ.Τσακαλώτος θα βρεθεί στο Παρίσι όπου θα συναντηθεί με τον Γάλλο ομόλογο του, Michael Sapin, την Δευτέρα 11 Ιανουαρίου θα συναντηθεί στο Ελσίνκι με τον Φινλανδό ομόλογο του Alexander Stubb, την Τρίτη 12 Ιανουαρίου στο Άμστερνταμ με τον Ολλανδό ΥΠΟΙΚ και πρόεδρο του Eurogroup, Jeroen Dijsselbloem και την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου στο Βερολίνο με τον Γερμανό ομόλογο του, Wolfgang Schaeuble.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης