Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κυρ. Μητσοτάκης: Η ΝΔ έχει χρέη πάνω από 150 εκατ. - Δεν μπορεί να συντηρήσει την παρούσα δομή της

Κυρ. Μητσοτάκης: Η ΝΔ έχει χρέη πάνω από 150 εκατ. -  Δεν μπορεί να συντηρήσει την παρούσα δομή της
Μπορεί να είναι δύσκολο και άκομψο να προτείνει κανείς σε κάποιον που διετέλεσε πρόεδρος του κόμματος να είναι αντιπρόεδρος, υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης
«Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο το 60% των πολιτών που ψήφισαν στον α’ γύρο των εσωκομματικών εκλογών, ψήφισε να αλλάξει σελίδα η Νέα Δημοκρατία», ανέφερε ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, υποψήφιος πρόεδρος της παράταξης, μιλώντας στην «ΕΡΤ».
Ερωτηθείς σχετικά υποστήριξε ότι «ο κ. Καραμανλής έχει δικαίωμα να εκφράσει τη στήριξή του σε όποιον υποψήφιο κρίνει ο ίδιος», ωστόσο τόνισε ότι θέλει να ακούσει την ίδια την άποψη του πρώην πρωθυπουργού και όχι «κάποιες διαρροές που αναπαράγουν έναν διχασμό που η ΝΔ έχει αφήσει πίσω της».
Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι ο ίδιος υπηρετεί «τις αρχές και τις αξίες του ιδρυτή της παράταξης, του Κωνσταντίνου Καραμανλή».
Κληθείς να σχολιάσει τη στάση της Ντόρας Μπακογιάννη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατέστησε σαφές πως «δεν έχω καμία αμφιβολία ότι με στήριξε η Ντόρα».
Ακόμα πρόσθεσε: «Είμαι πολύ περήφανος για το όνομά μου, αλλά θέλω να κρίνομαι ως Κυριάκος Μητσοτάκης.
Δεν έχω καμία δυσκολία με το επίθετό μου και βεβαίως στην αρχή της πορείας μου είχα όφελος.
Επέλεξα, ωστόσο, ως σχετικά νέος να ακολουθήσω μία διαφορετική επαγγελματική πορεία, καθώς ήθελα να πατήσω στα δικά μου πόδια».
Παράλληλα επεσήμανε πως «φέραμε στο κόμμα και πολίτες που δεν ανήκουν στη ΝΔ, αλλά ήθελαν να εκφράσουν την άποψή τους για ένα πρόσωπο που μπορεί να γίνει ο επόμενος πρωθυπουργός της χώρας».
Ο ίδιος σημείωσε ότι θέλει να κάνει μεταρρυθμίσεις, προς όφελος των πολλών, καθώς η χώρα τις χρειάζεται, αλλά και ότι θέλει να καταστήσει τη ΝΔ «ελκυστικό» κόμμα.
«Η σκληρή λιτότητα έχει τα ανάποδα αποτελέσματα από τα επιθυμητά», πρόσθεσε επίσης, ενώ υποστήριξε ότι έπεισε τους δανειστές ότι «η αξιολόγηση ήταν πιο σημαντική από τις απολύσεις».
Κληθείς να σχολιάσει τις ασφαλιστικές μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση, ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ κατέστησε σαφές ότι «την ευθύνη για το ασφαλιστικό την έχει ακέραιη η κυβέρνηση», ενώ και αυτός τόνισε ότι η ΝΔ θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο Κατρούγκαλου.
«Το ασφαλιστικό μπορεί να καταστεί βιώσιμο μόνο με ανάπτυξη», είπε και υπογράμμισε ότι στις προθέσεις του είναι «να διεκδικήσει από την τρόικα παρεμβάσεις έξω από το ασφαλιστικό».
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε, στη συνέχεια, ότι η ΝΔ δεν έχει τις οικονομικές δυνατότητες να συντηρήσει την παρούσα δομή της, καθώς τα χρέη της ξεπερνούν τα 150 εκατ. ευρώ.
«Μέλημά μου είναι να υπάρξει μία πολιτική σύνθεση στη Νέα Δημοκρατία», είπε ακόμα.
Παράλληλα, ανέφερε ότι προσανατολίζεται σε «συνέδριο για το κόμμα μέσα σε 111 ημέρες από την ανάληψη των καθηκόντων μου», υπογραμμίζοντας ότι «πρέπει να γίνουν οργανωτικές αλλαγές στη Νέα Δημοκρατία».
Για το Σύμφωνο Συμβίωσης δεν θα έθετα θέμα κομματικής πειθαρχίας, αλλά το κόμμα θα είχε γραμμή, σημείωσε σε άλλο σημείο της συνέντευξης, ενώ χαρακτήρισε «σεβαστή» την άποψη των εργοδοτικών φορέων για τις εισφορές.
Τέλος ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η ΝΔ χρειάζεται χρόνο για να είναι σε θέση να κυβερνήσει, υπενθυμίζοντας ότι η παράταξη προσπάθησε να αποτρέψει τις εκλογές του Σεπτεμβρίου.
«Αν χάσω θα είμαι στρατιώτης του κόμματος», απάντησε σε σχετική ερώτηση και τόνισε ότι «δεν υπήρξε μεγάλη πόλωση στη διαδικασία για την εκλογή προέδρου στη ΝΔ».
Ακόμα είπε, «θέλω να ενώσω την Κεντροδεξιά», ενώ σχολίασε πως «δεν υπάρχει κάποιο στέλεχος αυτή τη στιγμή στο κόμμα που δεν ανήκει στη ΝΔ».
«Μπορεί να είναι δύσκολο και άκομψο να προτείνει κανείς σε κάποιον που διετέλεσε πρόεδρος του κόμματος να είναι αντιπρόεδρος», κατέληξε με ένα μήνυμα-προοικονομία για το τι θα κάνει εφόσον εκλεγεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης