Τελευταία Νέα
Πολιτική

Απάντηση Καφαντάρη για το διορισμό του συζύγου της: Η επαγγελματική του πορεία αναγνωρίστηκε από τον υπουργό

tags :
Απάντηση Καφαντάρη για το διορισμό του συζύγου της: Η επαγγελματική του πορεία αναγνωρίστηκε από τον υπουργό
H Δημόσια Επιχείρηση Ενεργειακών Επενδύσεων ήταν υπευθυνη για την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου από την Ρωσία στην Ελλάδα
Με μια λακωνική απάντηση η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χαρά Καφαντάρη, απάντησε στις έντονες αντιδράσεις που προκλήθηκαν για το διορισμό του συζύγου της στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Δημόσιας Επιχείρησης Ενεργειακών Επενδύσεων.
Στη δήλωσή της η βουλευτής υποστηρίζει ότι, «ο σύζυγός μου είναι άνθρωπος της επιστήμης, της κοινωνίας, έχει μία συγκεκριμένη επαγγελματική πορεία και αναγνωρίστηκε από τον υπουργό».
Οι αντιδράσεις προκλήθηκαν χθες (8/1) όταν ανακοινώθηκε επίσημα από το ΔΣ της νεοπαγούς εταιρείας Δημόσια Επιχείρηση Ενεργειακών Επενδύσεων ΑΕ (ΔΕΠΕΝΕ ΑΕ) ότι διορίζεται διευθύνων σύμβουλος ο σύζυγος της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Χαράς Καφαντάρη Αργύρης Αργυρίου.
Η συγκεκριμένη δημόσια επιχείρηση έχει ως αντικείμενο την κατασκευή του αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου από την Ρωσία στην Ελλάδα μέσω Τουρκίας. Το έργο, όμως έχει ακυρωθεί λόγω της έντασης μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας μετά και την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.
Τα κόμματα της αντιπολίτευσης είχαν καταγγείλει τη λειτουργία της εταιρείας καθώς θεωρούν ότι δεν έχει πλέον αντικείμενο ενώ θα μπορούσε η ΔΕΠΑ να ανταποκριθεί στο ρόλο της.
Το νέο ΔΣ της ΔΕΠΕΝΕ εγκρίθηκε από την Επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής. Η απόφαση ήταν κατά πλειοψηφία, με τις ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, ενώ καταψήφισαν ΝΔ, ΧΑ και ΠΑΣΟΚ. Παρών δήλωσαν ΚΚΕ, Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης