Τελευταία Νέα
Πολιτική

Εκλογές ΝΔ: Ξεκίνησε η καταμέτρηση – Ψήφισαν 323.000 άτομα

tags :
Εκλογές ΝΔ: Ξεκίνησε η καταμέτρηση – Ψήφισαν 323.000 άτομα
Ψήφισαν 323.000 άτομα
(upd3) Έκλεισαν οι κάλπες σε όλα τα εκλογικά τμήματα που θα αναδείξουν το νέο πρόεδρο της ΝΔ και ξεκίνησε η καταμέτρηση, ώστε να ανακοινωθούν το συντομότερο δυνατόν τα αποτελέσματα.
Εκτιμάται ότι 323.000 μέλη και φίλοι του κόμματος , ήτοι οκτώ στους δέκα που ψήφισαν  στον πρώτο γύρο, προσήλθαν σήμερα στις κάλπες για να επιλέξουν μεταξύ των Β. Μειμαράκη και του Κυρ. Μητσοτάκη για νέο πρόεδρο της παράταξης.
Στη Θεσσαλονίκη, στο εκλογικό κέντρο που στεγάζεται στο συνεδριακό κέντρο "Ι. Βελλίδης" της ΔΕΘ, που είναι και το μεγαλύτερο στη Βόρεια Ελλάδα, με 12 κάλπες, η συμμετοχή στον δεύτερο γύρο κυμάνθηκε στο 80% σε σχέση με τον πρώτο γύρο, αφού  ψήφισαν 4.650 έναντι 5.800 στον πρώτο γύρο.
Μεταξύ 70% και 80% κυμαίνεται η συμμετοχή και στα υπόλοιπα εκλογικά κέντρα της Θεσσαλονίκης.
Στο μεταξύ, πόλεμος διαρροών ξέσπασε από τα επιτελεία των δυο μονομάχων, με την πλευρά Μειμαράκη να κάνει λόγο για προβάδισμα σε δέκα εκλογικά τμήματα.
Ατμόσφαιρα νίκης υπάρχει και στο επιτελείο Μητσοτάκη.
Πάντως, νωρίτερα η ΚΕΦΕ της ΝΔ ζήτησε από όλα τα εκλογικά τμήματα να κλείσουν οι κάλπες στην προκαθορισμένη ώρα, με εξαίρεση εκείνα στα οποία υπήρχαν ψηφοφόροι εντός του τμήματος.
Σημειώνεται ότι παράταση μισής ώρας δόθηκε σε εκλογικά κέντρα που περιμένει κόσμος να ψηφίσει.
Ουρές με ψηφοφόρους που περίμεναν για να ψηφίσουν υπήρχαν σε τρία εκλογικά τμήματα που βρίσκονται στο Περιστέρι, στην Πετούπολη και τη Νέα Σμύρνη, όπου δόθηκε η παράταση μισής ώρας.
Ήδη, ξεκίνησε η καταμέτρηση στα μεγάλα εκλογικά κέντρα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ στόχος είναι για να ανακοινωθούν τα συντομότερο δυνατόν τα αποτελέσματα της κούρσας διαδοχής.

Νωρίτερα το bankingnews έγραφε:

Μία ώρα απομένει μέχρι να κλείσουν οι κάλπες που θα αναδείξουν σήμερα το νέο πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας.
Η διαδικασία εξελίσσεται ομαλά μέχρι αυτή την ώρα, ενώ δεν υπάρχουν ουρές στα εκλογικά κέντρα.
Στο μεταξύ, οι δυο υποψήφιοι, Β. Μειμαράκης και Κυρ. Μητσοτάκης, στέλνουν μηνύματα ενότητας.
Σε ό,τι αφορά την προσέλευση των μελών και φίλων του κόμματος στις κάλπες, τα επιτελεία των Μειμαράκη και Μητσοτάκη εκτιμούν ότι η αποχή θα είναι στο 20% σε σχέση με τον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών.
Μάλιστα, στη ΝΔ εκτιμούν ότι μέχρι τις 19:00 που θα κλείσουν οι κάλπες θα προσέλθουν περίπου 350.000 ψηφοφόροι συνολικά.
Στο μεταξύ, η ανακοίνωση του αποτελέσματος, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΕΦΕ της ΝΔ, Γ. Τραγάκης, αναμένεται το συντομότερο δυνατό.
Ο ίδιος μάλιστα χαρακτήρισε ανυπόστατα όσα λέγονται και γράφονται για το αποτέλσμα των εκλογών προτού να κλείσουν οι κάλπες.
Σημειώνεται ότι νωτίτερα κύκλοι από το περιβάλλον του Κυριάκου Μητσοτάκη έκαναν λόγο για ισχυρό προβάδισμα και διακριτή διαφορά από τον Β. Μειμαράκη.

(Πρώτη ενημέρωση 18:02, Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης