Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σφοδρή επίθεση Τσίπρα στον Κυρ. Μητσοτάκη για το Δημόσιο - «Υπηρέτησε πιστά το κομματικό κράτος»

Σφοδρή επίθεση Τσίπρα στον Κυρ. Μητσοτάκη για το Δημόσιο - «Υπηρέτησε πιστά το κομματικό κράτος»
Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, αυτό που χρειάζεται είναι η αποκομματικοποίηση της δημόσιας διοίκησης και όχι η αποπολιτικοποίησή της
Την πρώτη σφοδρή, δημόσια και προσωπική επίθεση στον νέο πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης.
Ο Α. Τσίπρας κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την καθαίρεση των προϊσταμένων δημόσιας διοίκησης, ο οποίος τότε εκτελούσε καθήκοντα υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Όπως υποστήριξε ο πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος εμφανίζεται ως μεταρρυθμιστικής, τοποθέτησε τότε σε θέσεις "κλειδιά" δικούς του ανθρώπους. 
"Στη θητεία του υπήρξε ο ποιος πιστός συνεχιστής των χειρότερων παραδόσεων του κομματικού κράτους.
Με μια διάταξη καθαίρεσε το σύνολο των προϊσταμένων και διόρισε με μη ανοικτές διαδικασίες αυτούς που ο ίδιος επέλεξε", υποστήριξε ο πρωθυπουργός.
Και πρόσθεσε ότι αυτοί ονόμασαν τις απολύσεις «διοικητική μεταρρύθμιση» και έβαλαν ένα σύστημα που επέβαλε υποχρεωτικά αρνητική βαθμολογία κατά παράβαση κάθε επιστημονικής λογικής με στόχο αφού δεν μπορούσαν να κάνουν προσλήψεις να μετατρέψουν σε ρουσφέτι την παραμονή.
«Ο καθένας κρίνεται από την πράξη του. Και εμείς θα κριθούμε από τις πράξεις μας, αν έχουμε καταφέρει να αλλάξουμε πέντε πράγματα στον τόπο.
«Η δημόσια διοίκηση είναι ο μεγάλος ασθενής. Να δούμε συλλογικά τον τρόπο που θα τον θεραπεύσουμε.
Χρειάζεται σχέδιο και όραμα», τόνισε ο πρωθυπουργός και έκανε λόγο για την ανάγκη να αλλάξει η νοοτροπία των προηγούμενων κυβερνήσεις όσον αφορά τη νομή της εξουσίας
Ο Α. Τσίπρας χαρακτήρισε μεγάλη τομή το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και τόνισε ότι είναι απαίτηση της κοινωνίας η μεγάλη τομή στη δημόσια διοίκηση.
Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, αυτό που χρειάζεται είναι η αποκομματικοποίηση της δημόσιας διοίκησης και όχι η αποπολιτικοποίησή της.
Η δημόσια διοίκηση πρέπει να παρέχει υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στους πολίτες, σημείωσε ο πρωθυπουργός.
Η δημόσια διοίκηση επί δεκαετίες χρησιμοποιήθηκε ως φέουδο, σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας και εξαπέλυσε επίθεση στην αντιπολίτευση.
Όπως τόνισε, αυτοί που απαξίωσαν τη δημόσια διοίκηση τα τελευταία χρόνια, είναι οι ίδιοι που εξέθρεψαν το πελατειακό κράτος στην Ελλάδα.
«Έχει έρθει η ώρα για μια δημοκρατική, προοδευτική αλλαγή στη δημόσια διοίκηση», τόνισε ο πρωθυπουργός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης