Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοδωράκης (Ποτάμι): Η εκλογή Μητσοτάκη στη ΝΔ δεν μας φοβίζει, μας ευνοεί – Λάθος φιλοσοφία στο ασφαλιστικό

Θεοδωράκης (Ποτάμι): Η εκλογή Μητσοτάκη στη ΝΔ δεν μας φοβίζει, μας ευνοεί – Λάθος φιλοσοφία στο ασφαλιστικό
Θα συνεργαστούμε ακόμα και με το διάβολο για να αλλάξουμε την χώρα υποστήριξε ο κ.Θεοδωράκης
Την θέση ότι η εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στο τιμόνι της ΝΔ όχι μόνο δεν φοβίζει αλλά ευνοεί το Ποτάμι διατύπωσε ο επικεφαλής του κόμματος, Σταύρος Θεοδωράκης.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ και ερωτηθείς για το εάν φοβάται τυχόν απορρόφηση στελεχών από το κόμμα του προς τη ΝΔ, ο κ.Θεοδωράκης είπε πως ισχύει ακριβώς το αντίθετο.
«Εμείς είμαστε ένα ντελικατέσεν, ένα παλαιό παντοπωλείο μεταρρυθμίσεων.
Μιλώντας για μεταρρυθμίσεις, ο κ. Μητσοτάκης ανοίγει ένα σούπερ μάρκετ πολύ κοντά μας, φωτίζοντας τον δρόμο των μεταρρυθμίσεων και αυτό μας ευνοεί.
Το θέμα είναι να κατορθώσει ο κ.Μητσοτάκης να περάσει τις απόψεις του στα μεγάλα συντηρητικά βαρίδια του κόμματός του.
Αν το κάνει, θα είμαστε σύμμαχοι, γιατί όπως έχουμε πει ακόμα και με το διάβολο θα συνεργαστούμε για να αλλάξουμε τη χώρα» υπογράμμισε ο κ.Θεοδωράκης, υπογραμμίζοντας πως ήταν ομόφωνη η στάση των στελεχών του κόμματος «να μην πάμε με τα γερασμένα σχήματα, είμαστε κάτι φρέσκο και πρέπει να επιμείνει το Ποτάμι αυτή τη στιγμή πιο πολύ μεταρρυθμιστικά».
Όσον αφορά στο ενδεχόμενο εκλογών, ο επικεφαλής του Ποταμιού προέβλεψε ότι οι 153 βουλευτές της πλειοψηφίας θα στηρίξουν την κυβέρνηση, ακόμα και αν δυσκολευτούν.
«Ο κ. Τσίπρας, έχει την ελάχιστη ευφυΐα να μην κάνει τώρα εκλογές, γιατί ξέρει ότι θα τις χάσει.
«Όταν σήμερα μαθαίνουμε πως άλλος ένας Τσίπρας διορίστηκε σε ένα υπουργείο, δεν είναι καλή μέρα να μας λέει ο κ. Τσίπρας πως θα κάνει τομή στην Δημόσια Διοίκηση» τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης.
«Κάθε μέρα έχουμε ένα όνομα που θυμίζει στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και παίρνει κάποια θέση σε έναν «νεκρό» οργανισμό» είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού, ο οποίος επιτέθηκε και στις προηγούμενες κυβερνήσεις, λέγοντας πως «ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δημιούργησαν ένα τέρας στο Δημόσιο και ο ΣΥΡΙΖΑ το θρέφει».
«Αν ο Τσίπρας αποφασίσει να υιοθετήσει για παράδειγμα αυτό που κάνει η Κύπρος, που καθένας δικαιούται μόνο έναν σύμβουλο και την γραμματέα του, ενώ όλοι οι άλλοι υπάλληλοι πρέπει να είναι στελέχη της διοίκησης, τότε θα τον στηρίξω» είπε ο κ.Θεοδωράκης, υπογραμμίζοντας πως «το ασφαλιστικό έχει λάθος φιλοσοφία, αλλά και επιμέρους σωστά».
«Πρέπει να αλλάξει εντελώς η φιλοσοφία του, να υιοθετήσουμε ένα άλλο σύστημα που έχουν οι περισσότερες χώρες της Ευρώπης.
Παρόλα αυτά, στην Βουλή θα δώσουμε μάχη για να υποστηρίξουμε τις επιμέρους θετικές διατάξεις.
Εμείς δεν είμαστε ΣΥΡΙΖΑ», είπε ο κ.Θεοδωράκης.
Αναφερόμενος στην κόντρα της κυβέρνησης με την μεταλλευτική εταιρία El Dorado, ο κ. Θεοδωράκης επισήμανε πως «ο Καναδάς είναι το σοβαρότερο κράτος του κόσμου, είναι φίλη χώρα και αυτή τη στιγμή είναι εκεί μια εταιρία καναδικών κοινωνικών συμφερόντων, εμείς τι επιδιώκουμε, να τους διώξουμε;
Δεν είναι επιχειρηματίες, είναι το κοινωνικό κράτος του Καναδά και το ερώτημα είναι αν εμείς θέλουμε δουλειές ή να μας θρέφει αιωνίως το Δημόσιο».
Τέλος, αναφερόμενος στο επικείμενο συνέδριο του Ποταμιού, ο κ. Θεοδωράκης είπε ότι θα αυτο-αμφισβητηθεί και θα θέσει τον εαυτό του στην κρίση των μελών του κόμματος, ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο μιας οικουμενικής κυβέρνησης, αν και σημείωσε πως δεν στέκεται πλάι στην πρόταση Λεβέντη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης