Τελευταία Νέα
Πολιτική

Η πρώτη μετωπική σύγκρουση Τσίπρα - Μητσοτάκη - «Όχι» στη συναίνεση - Σκληρή κόντρα για το Δημόσιο

Η πρώτη μετωπική σύγκρουση Τσίπρα - Μητσοτάκη - «Όχι» στη συναίνεση - Σκληρή κόντρα για το Δημόσιο
Τσίπρας και Μητσοτάκης έδωσαν σήμερα το στίγμα των προθέσεών τους, ενόψει των μεγάλων μαχών στη Βουλή
Η πρώτη μετωπική σύγκρουση Τσίπρα – Μητσοτάκη μετά την εκλογή του δεύτερου στην προεδρικά της Νέας Δημοκρατίας είναι γεγονός, με τους δύο πολιτικούς αρχηγούς να βάζουν «ταφόπλακα» στις όποιες προσδοκίες για πολιτική συναίνεση.
Τσίπρας και Μητσοτάκης έδωσαν σήμερα το στίγμα των προθέσεών τους, ενόψει των μεγάλων μαχών στη Βουλή, με το νομοσχέδιο για τη μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό να αποτελεί το πρώτο κρίσιμο τεστ.
Ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε σήμερα την πρώτη σφοδρή, δημόσια και προσωπική επίθεση στον νέο πρόεδρο της ΝΔ, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης.
Ο Α. Τσίπρας κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την καθαίρεση των προϊσταμένων δημόσιας διοίκησης, ο οποίος τότε εκτελούσε καθήκοντα υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Όπως υποστήριξε ο πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος εμφανίζεται ως μεταρρυθμιστικής, τοποθέτησε τότε σε θέσεις "κλειδιά" δικούς του ανθρώπους.
"Στη θητεία του υπήρξε ο ποιος πιστός συνεχιστής των χειρότερων παραδόσεων του κομματικού κράτους.
Με μια διάταξη καθαίρεσε το σύνολο των προϊσταμένων και διόρισε με μη ανοικτές διαδικασίες αυτούς που ο ίδιος επέλεξε", υποστήριξε ο πρωθυπουργός.
Και πρόσθεσε ότι αυτοί ονόμασαν τις απολύσεις «διοικητική μεταρρύθμιση» και έβαλαν ένα σύστημα που επέβαλε υποχρεωτικά αρνητική βαθμολογία κατά παράβαση κάθε επιστημονικής λογικής με στόχο αφού δεν μπορούσαν να κάνουν προσλήψεις να μετατρέψουν σε ρουσφέτι την παραμονή.
«Ο καθένας κρίνεται από την πράξη του. Και εμείς θα κριθούμε από τις πράξεις μας, αν έχουμε καταφέρει να αλλάξουμε πέντε πράγματα στον τόπο.
Σηκώνοντας το γάντι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην πρώτη του ομιλία στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ ως πρόεδρος του κόμματος, κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα για θράσος.
Ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκαθάρισε ότι η ΝΔ δεν θα γίνει δεκανίκι του ΣΥΡΙΖΑ και δεν πρόκειται να δώσει αλά κάρτ στήριξη στην κυβέρνηση.
«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ βλάπτει σοβαρά την Ελλάδα.
«Δεν έχω εντολή να στηρίξω τον κ. Τσίπρα, αλλά να ασκήσω σκληρή και υπεύθυνη αντιπολίτευση».
«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποτελεί τον τελευταίο κεφάλαιο του λαϊκισμού και του πολιτικού αμοραλισμού. Αυτό το κεφάλαιο εμείς θα κλείσουμε.
Ας μην ελπίζει λοιπόν σε συναίνεση», σημείωσε ο Κ. Μητσοτάκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης