Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κομισιόν: Εποικοδημητική η συνάντηση Τσίπρα – Moscovici – Πρόοδος στις διαβουλεύσεις για το ελληνικό πρόγραμμα

Κομισιόν: Εποικοδημητική η συνάντηση Τσίπρα – Moscovici – Πρόοδος στις διαβουλεύσεις για το ελληνικό πρόγραμμα
Η αναμόρφωση του συνταξιοδοτικού και το ταμείο ιδιωτικοποιήσεων προϋποθέσεις για να ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση τόνισε η εκπρόσωπος του Moscovici
Φιλική και εποικοδομητική χαρακτήρισε τη συνάντηση που είχαν χθες στο Davos ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Ευρωπαίος Επίτροπος Pierre Moscovici.
«Οι δύο άνδρες είχαν μια φιλική και εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων για τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες στην Ελλάδα και τα επόμενα βήματα του ελληνικού προγράμματος» υπογράμμισε η εκπρόσωπος του Moscovici, Annika Breidthardt.
Όπως είπε, στη συνάντηση αυτή ο κ.Moscovici υπογράμμισε τη σημασία ενός φιλόδοξου σχεδίου αναμόρφωσης του συνταξιοδοτικού και την ανάγκη να τεθεί σε λειτουργία το ελληνικό Ταμείο ιδιωτικοποιήσεων.
«Και τα δύο είναι προϋποθέσεις για να ολοκληρωθεί επιτυχώς και σύντομα η πρώτη αξιολόγηση» τόνισε η εκπρόσωπος του Επιτρόπου
Κληθείσα να σχολιάσει αν η συνάντηση των δύο ανδρών άνοιξε τον δρόμο για την έλευση των επικεφαλής των θεσμών στην Αθήνα, η Breidthardt απάντησε ότι οι επικεφαλής θα επιστρέψουν μόλις λάβουν από τις ελληνικές αρχές όλες τις πληροφορίες που χρειάζονται.
«Προς το παρόν, οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται σε τεχνικό επίπεδο και υπάρχει πρόοδος» υποστήριξε η εκπρόσωπος του Moscovici.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης