Τελευταία Νέα
Πολιτική

Συμφωνία Μητσοτάκη – Γεννηματά για πολιτική συνεννόηση και διάλογο απέναντι στα μεγάλα θέματα

Συμφωνία Μητσοτάκη – Γεννηματά για πολιτική συνεννόηση και διάλογο απέναντι στα μεγάλα θέματα
Να υπάρξει οργανωμένος διάλογος της αντιπολίτευσης απέναντι στο λαϊκισμό ζήτησε ο κ.Μητσοτάκης
(upd) Την ανάγκη να υπάρξει πολιτική συνεννόηση στα μεγάλα θέματα επεσήμαναν ο πρόεδρος της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκη και η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά κατά τη συνάντηση που είχαν νωρίτερα στη Βουλή.
Στην αρχή της συνάντησης, ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε την ανάγκη να υπάρξει οργανωμένος διάλογος των δυνάμεων τις αντιπολίτευσης παρά τις δεδομένες διαφορές που έχουν, ενώ εξέφρασε την ανησυχία του για το κύμα οργής στην κοινωνία.
Από την πλευρά της η κα Γεννηματά έκανε λόγο για πολιτική συνεννόηση για τα μεγάλα θέματα, υπογραμμίζοντας και εκείνη τις διαφορές μεταξύ των κομμάτων.
Αναφερόμενη στο θέμα των αγροτών είπε πως το ΠΑΣΟΚ στηρίζει τα δίκαια αιτήματά τους, όμως λέει όχι στους κλειστούς δρόμους ενώ και ο πρόεδρος της ΝΔ συμφώνησε τονίζοντας πως η ΝΔ έχει διαχωρίσει τα δίκαια αιτήματα των αγροτών από κινητοποιήσεις που διαταράσσουν την κοινωνία
Επιπλέον, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε πως το ΠΑΣΟΚ έχει καταθέσει πρόταση για εξεταστική για την πορεία της ελληνικής οικονομίας από το 2010 και μετά, θέμα στο οποίο δεν απάντησε άμεσα ο κ.Μητσοτάκης, ο οποίος υποστήριξε πως οι αποκαλύψεις Βαρουφάκη χρίζουν απαντήσεως και πως το θέμα θα συζητηθεί.
Σημειώνεται πως ο κ.Μητσοτάκης συναντήθηκε και με τον γ.γ. του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπα, ολοκληρώνοντας τον κύκλο επαφών τους με πολιτικούς αρχηγούς.
"Όπως είναι γνωστό, έχουμε πολύ μεγάλες ιδεολογικές διαφορές με το ΚΚΕ, υπάρχει όμως απόλυτος σεβασμός στην ιστορική του διαδρομή και στον θεσμικό του ρόλο.
Παρά τις διαφορές, πίστευα και πιστεύω ότι πρέπει να υπάρχει ένας δίαυλος επικοινωνίας και συζήτησης με τα κόμματα του ελληνικού Κοινοβουλίου, όποιες κι αν είναι οι ιδεολογικές καταβολές", ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, τονίζοντας πως ζούμε εποχή μεγάλων εντάσεων και ότι η κοινωνία βράζει.
Από την πλευρά του ο γ.γ. του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας υποστήριξε ότι "όπως είπατε είναι πολύ δύσκολη εποχή, ο ελληνικός λαός δεν αντέχει άλλο, έχει πληρώσει πάρα πολλά αυτά τα χρόνια, έχει ματώσει κυριολεκτικά από την οικονομική κρίση και βεβαίως με ευθύνη των εκάστοτε κυβερνήσεων και των προηγούμενων και με ευθύνη της σημερινής κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, οπότε δικαιολογημένα εξεγείρεται, δικαιολογημένα απογοητεύεται, δικαιολογημένα οργίζεται και ξεσηκώνεται".
 
(πρώτη ενημέρωση Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 10:02)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης