Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσίπρας: Το προσφυγικό παίρνει διαστάσεις εθνικού θέματος – Καλή πρωτοβουλία η συνάντηση με τη Φ. Γεννηματά

Τσίπρας: Το προσφυγικό παίρνει διαστάσεις εθνικού θέματος – Καλή πρωτοβουλία η συνάντηση με τη Φ. Γεννηματά
Με τον Φ. Κουβέλη συναντάται αυτήν την ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός
(upd) Την θέση ότι το προσφυγικό υπερβαίνει τις μικροκομματικές αντιθέσεις και παίρνει διαστάσεις εθνικού θέματος διατύπωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνάντηση που είχε νωρίτερα στο Μέγαρο Μαξίμου με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά.
Κατά το διάλογο που είχαν μπροστά στις κάμερες ο κ.Τσίπρας διερωτήθηκε αν θα πρέπει το πρόβλημα να αντιμετωπιστεί με προοδευτικό πρόσημο ή εάν θα επικρατήσουν ξενοφοβικά χαρακτηριστικά όπως σε άλλα κράτη της Ευρώπης.
Από την πλευρά της η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε πως το προσφυγικό είναι εθνικό ζήτημα, υπενθυμίζοντας πως την θέση αυτή την είχε διατυπώσει και στη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Πρ. Παυλόπουλο.
Η κα.Γεννηματά υπογράμμισε ακόμη την ανάγκη να τελειώσει η συζήτηση απομόνωσης της χώρας και απένταξης της από τη Σένγκεν, παρά τις παραλείψεις.
«Δεν είναι ελληνικό πρόβλημα δεν μπορούμε να σηκώσουμε μόνοι μας το βάρος» τόνισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αναφέροντας πως ήρθε η ώρα της κοινής δράσης για Ελλάδα και Ευρώπη.
Αυτήν την ώρα ο πρωθυπουργός συναντάται με τον Φώτη Κουβέλη, συνάντηση που αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς είναι πολύ πιθανό να σηματοδοτηθεί και το «άνοιγμα» του ΣΥΡΙΖΑ προς τις πιο κοντινές πολιτικές δυνάμεις, μέσω μιας προγραμματικής συμφωνίας που μπορεί είτε να φέρει τον κ.Κουβέλη πίσω στο ΣΥΡΙΖΑ είτε να αποτελέσει την αρχή μιας πιο στενής πολιτικής συνεργασίας.

(πρώτη ενημέρωση Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 08:58)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης