Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στο Λονδίνο ο Τσίπρας για τη Συρία – Συναντήσεις με Merkel, Davutoglu

Στο Λονδίνο ο Τσίπρας για τη Συρία – Συναντήσεις με Merkel, Davutoglu
Ο πρωθυπουργός θα συμμετάσχει στη Διάσκεψη Δωρητών για τη Συρία
Στο Λονδίνο βρίσκεται ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να συμμετάσχει στη Διάσκεψη Δωρητών για τη Συρία.
Στο περιθώριο της διάσκεψης, η οποία θα ολοκληρωθεί σήμερα το απόγευμα, ο κ.Τσίπρας θα έχει σημαντικές διμερείς συναντήσεις με την καγκελάριο της Γερμανίας, Angela Merkel και με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας, Ahmet Davutoglu ενώ θα συμμετάσχει και σε συνάντηση για την προσφυγική κρίση, στην οποία πέραν των Merkel, Davutoglu, θα παραβρεθούν ο καγκελάριος της Αυστρίας, W. Faymann, ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας, M.Rutte και ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, F.Timmermans.
Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός είναι πολύ πιθανό να συναντηθεί επίσης με τον πρωθυπουργό της Μ. Βρετανίας, David Cameron αλλά και με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Martin Schulz.
Η ελληνική πλευρά θα επιχειρήσει να ανατρέψει την αρνητική εικόνα που έχει καλλιεργηθεί εις βάρος της για το προσφυγικό, τονίζοντας ότι είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της, ότι έχει δρομολογήσει ήδη την ολοκλήρωση των δεσμεύσεών της με επιταχυνόμενους ρυθμούς και ότι έως την επόμενη Σύνοδο των Ευρωπαίων ηγετών θα έχει υλοποιήσει αυτές τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει.
Σε αυτό το σημείο ο πρωθυπουργός αναμένεται να ζητήσει και από τους Ευρωπαίους εταίρους αλλά και από την Τουρκία να ανταποκριθούν και εκείνοι και να υλοποιήσουν τις δικές τους δεσμεύσεις, όπως η παροχή τεχνικής βοήθειας, η επιτάχυνση της μετεγκατάστασης των προσφύγων και η ενεργοποίηση των συμφωνιών με την Τουρκία).
Ως προς τη Διάσκεψη Δωρητών για τους Σύρους πρόσφυγες, η κυβέρνηση θα επισημάνει ότι αυτό που προέχει είναι όχι απλώς να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των προσφυγικών ροών, αλλά οι ίδιες οι αιτίες αυτής της κρίσης.
Επίσης, βάσει πληροφοριών, ο πρωθυπουργός στη διμερή συνάντηση που θα έχει με την καγκελάριο Merkel αναμένεται να επισημάνει τη θέση της κυβέρνησης για την ανάγκη να ολοκληρωθεί το ταχύτερο δυνατό η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος ενώ ενδεχομένως να θέσει και θέμα χαλάρωσης του προγράμματος λόγω του κόστους που αναλαμβάνει η χώρα λόγω του προσφυγικού.
Τον πρωθυπουργό συνοδεύουν στο Λονδίνο ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών για θέματα Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Νίκος Ξυδάκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης