Τελευταία Νέα
Πολιτική

Επίσκεψη Τσίπρα στο τεχνολογικό πάρκο της Τεχεράνης – Παρουσίασε το πλαίσιο στρατηγικής συνεργασίας Ελλάδας- Ιράν

Επίσκεψη Τσίπρα στο τεχνολογικό πάρκο της Τεχεράνης – Παρουσίασε το πλαίσιο στρατηγικής συνεργασίας Ελλάδας- Ιράν
Ο πρωθυπουργός Α.Τσίπρας κατέφθασε σήμερα στο Ιράν ως επικεφαλής πολυμελούς κυβερνητικής αντιπροσωπείας
Το πλαίσιο της στρατηγικής συνεργασίας με το Ιράν παρουσίασε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στη διάρκεια της επίσκεψής του στο τεχνολογικό πάρκο της Τεχεράνης.
Όπως ανέφερε, Ελλάδα και Ιράν μπορούν να συνεργαστούν σε θέματα τεχνολογίας και καινοτομίας, ενέργειας, εμπορίου, πολιτισμού και ναυτιλίας.
Ο κ. Τσίπρας διαβεβαίωσε την Τεχεράνη, ότι η Ελλάδα μπορεί να γίνει η γέφυρα που θα ενώσει ενεργειακά, οικονομικά και εμπορικά το Ιράν με την ΕΕ.
Από την πλευρά του, ο επικεφαλής του τεχνολογικού πάρκου, Mahdi Safarinia, υποδεχόμενος τον πρωθυπουργό, Αλ. Τσίπρα, τον χαρακτήρισε ως τον πιο ανεξάρτητο ηγέτη της Ευρώπης.
Όπως ανέφερε, ο κ. Τσίπρας είναι επιλογή της ελληνικής κυβέρνησης να αναπτύξει σχέσεις στρατηγικού χαρακτήρα με το Ιράν.
Ακόμη, διαβεβαίωσε τους Ιρανούς ότι η Ελλάδα θα γίνει γέφυρα που θα ενώσει ενεργειακά, οικονομικά και εμπορικά το Ιράν με την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Μάλιστα, ο κ. Safarinia κάλεσε τις ελληνικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην έρευνα και την τεχνολογία να συμμετάσχουν στη μεγάλη έκθεση που θα γίνει στο Ιράν τον Μάιο.
Τέλος, σημείωσε ότι το πάρκο έχει μέλη πάνω από 30 επιχειρήσεις υψηλής τεχνολογίας, ενώ δραστηριοποιούνται πάνω από 3.000 επιστήμονες.
Ο κ. Τσίπρας, απαντώντας σημείωσε τους ιστορικούς δεσμούς που ενώνουν τις δύο χώρες, την επιλογή της ελληνικής κυβέρνησης να αναπτύξει σχέσεις στρατηγικού χαρακτήρα με το Ιράν, αλλά και ότι η Ελλάδα έχει σημαντικό ανθρώπινο δυναμικό στον τομέα των τεχνολογιών.
Υπογράμμισε δε, ότι τις δύο χώρες τις ενώνουν σημαντικοί δεσμοί δύο ισχυρών πολιτισμών και ότι μπορεί να μας ενώσει και το μέλλον σε συνεργασίες σε σειρά από τομείς, όπως οι νέες τεχνολογίες.
Ακόμη, ο πρωθυπουργός, απαντώντας στη δήλωση κ. Safarinia ότι είναι ο πιο ανεξάρτητος ηγέτης της ΕΕ, ανέφερε ότι η Ελλάδα έχει ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική και παρά την κρίση, ανοίγει τα φτερά της συνεργαζόμενη με σημαντικές χώρες της περιοχής, όπως με το Ιράν.
Σημειώνεται ότι ο κ. Τσίπρας κατέφθασε σήμερα στο Ιράν, ως επικεφαλής πολυμελούς κυβερνητικής αντιπροσωπείας και θα έχει συνομιλίες για διμερή και περιφερειακά ζητήματα.
Μάλιστα, είναι ο πρώτος ηγέτης δυτικής χώρας που επισκέπτεται την Τεχεράνη μετά την επίτευξη της συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.
Την ελληνική αντιπροσωπεία απαρτίζουν εκτός του Πρωθυπουργού, ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ο Υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης, ο Υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας και ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας του Υπουργείου Εξωτερικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης