Τελευταία Νέα
Πολιτική

Συνεδριάζει υπό τον Τσίπρα το υπουργικό συμβούλιο – Επί τάπητος όλα τα ανοικτά μέτωπα

Συνεδριάζει υπό τον Τσίπρα το υπουργικό συμβούλιο – Επί τάπητος όλα τα ανοικτά μέτωπα
Στις 10:30 η έκταση συνεδρίαση
Οι κινητοποιήσεις των αγροτών, οι αντιδράσεις στο ασφαλιστικό και στο φορολογικό, η πορεία των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές αλλά και το μείζον θέμα του προσφυγικού αναμένεται να απασχολήσουν τη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
Ωστόσο, η συνεδρίαση, η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 10:30 το πρωί, θα εστιάσει και στις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για το επόμενο διάστημα, όπως π.χ. το θέμα των τηλεοπτικών αδειών ή η νομοθετική ρύθμιση για την παροχή περίθαλψης στους ανασφάλιστους, προκειμένου μεταξύ άλλων να περάσει το μήνυμα ότι παρά τα ανοικτά μέτωπα το κυβερνητικό έργο συνεχίζεται και η κυβέρνηση προχωράει μπροστά.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός δεν αποκλείεται να απευθυνθεί προς τους αγρότες και να τους καλέσει με τον πλέον επίσημο τρόπο να προσέλθουν στο τραπέζι του διαλόγου.
Όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, εκτιμάται πως θα επαναληφθεί η βούληση του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση το συντομότερο δυνατό, προκειμένου να δρομολογηθεί η ολοκλήρωση της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος και να αρχίσει η συζήτηση για την απομείωση του ελληνικού χρέους.
Ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί και στο προσφυγικό ζήτημα και στις δράσεις που έχει αναλάβει η κυβέρνηση προκειμένου να υλοποιήσει εγκαίρως τις δεσμεύσεις της απέναντι στην ΕΕ.
Ωστόσο εντύπωση προκάλεσε η δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γ. Μουζάλα ότι η κυβέρνηση ετοιμάζεται «για να μας κλείσουν τα σύνορα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης