Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στην Αθήνα την Tρίτη (16/2) ο Tusk για συνάντηση με τον Τσίπρα - Στο επίκεντρο η παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ

Στην Αθήνα την Tρίτη (16/2) ο Tusk για συνάντηση με τον Τσίπρα - Στο επίκεντρο η παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ
Η πρόταση Tusk αναμένεται να αποτελέσει τη βάση μιας συμφωνίας στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις 19/2
Με τον πρόεδρο της ΕΕ, Donald Tusk θα συναντηθεί την Τρίτη (16/2) στην Αθήνα ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να συζητήσουν την πρότασή του όσον αφορά στις μεταρρυθμίσεις που ζητεί η Βρετανία ώστε να παραμείνει κράτος-μέλος της ΕΕ.
Ο Tusk στο πλαίσιο των επαφών του για το βρετανικό ζήτημα και την πρότασή του για μεταρρυθμίσεις στην ΕΕ ώστε να ικανοποιηθούν τα αιτήματα που πρόβαλε ο David Cameron ώστε να πειστούν οι Βρετανοί να ψηφίσουν στο δημοψήφισμα υπέρ της παραμονής της χώρας στην Ένωση, θα πραγματοποιήσει περιοδεία σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες για να συζητήσει για την πρόταση αυτή, όπως αναφέρει ανακοίνωση των υπηρεσιών του.
Η πρόταση Tusk αναμένεται να αποτελέσει τη βάση μιας συμφωνίας στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ (19/2), σύμφωνα με την ανακοίνωση.
Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας ο Tusk θα επισκεφθεί το Παρίσι για συνομιλίες με τον πρόεδρο F. Hollande, το Βερολίνο για συνομιλίες με την καγκελάριο A. Merkel, τη Ρουμανία για συνομιλίες με τον πρόεδρο Klaus Iohannis και την Πράγα για συνομιλίες με τον Τσέχο Πρωθυπουργό Bohuslav Sobotka, η χώρα του οποίου ασκεί την προεδρία της ομάδας Βίσεγκραντ (Τσεχία, Ουγγαρία, Πολωνία, Σλοβακία).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης