Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ευθεία απειλή Kurz (ΥΠΕΞ Αυστρίας) για κλείσιμο των συνόρων Ελλάδας - ΠΓΔΜ - Έτσι θα περιοριστούν οι προσφυγικές ροές

Ευθεία απειλή Kurz (ΥΠΕΞ Αυστρίας) για κλείσιμο των συνόρων Ελλάδας - ΠΓΔΜ - Έτσι θα περιοριστούν οι προσφυγικές ροές
Μήνυμα στους πρόσφυγες της Συρίας, του Ιράκ και του Αφγανιστάν ότι το πέρασμα δεν είναι ανοιχτό τόνισε ο ΥΠΕΞ της Αυστρίας
Την πρόθεση πολλών ευρωπαϊκών κρατών να προχωρήσουν στο κλείσιμο των συνόρων της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ προκειμένου να λάβουν οι πρόσφυγες από τη Συρία, το Ιράκ και το Αφγανιστάν ότι το πέρασμα δεν είναι ανοιχτό διατυπώνει ξεκάθαρα ο υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας, Sebastian Kurz.
Σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Τα Νέα ο Kurz υποστηρίζει ότι «εάν κλείσουν τα βόρεια σύνορα και μείνει η Ελλάδα για περισσότερα από ένα 24ωρο με τους πρόσφυγες στην επικράτειά της, τότε θα αλλάξει ραγδαία και το ενδιαφέρον της να δεχθεί ευρωπαϊκή βοήθεια»!
Ο ΥΠΕΞ της Αυστρίας τάσσεται υπέρ του κλεισίματος των συνόρων της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ και για το ότι θεωρεί ότι θα στείλει το «κατάλληλο» μήνυμα στους πρόσφυγες της Συρίας, του Ιράκ και του Αφγανιστάν πως το πέρασμα δεν είναι ανοιχτό και έτσι θα περιοριστούν, λέει, οι προσφυγικές ροές.
«Οι πρόσφυγες ξεκινούν όταν ξέρουν ότι γρήγορα θα φτάσουν στην Ευρώπη.
Εάν δεν υπάρχει αυτή η προοπτική, τότε όλο και λιγότεροι θα πάρουν το δρόμο.
Πρέπει να μειώσουμε τις ροές προσφύγων.
Και αυτό μπορεί να γίνει μόνο αν τους σταματήσουμε σε κάποια σύνορα» τονίζει ο ΥΠΕΞ της Αυστρίας.
«Εάν δεν είναι τα σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας, θα πρέπει να είναι τα σύνορα Ελλάδας-ΠΓΔΜ» επισημαίνει ο Kurz, υπογραμμίζοντας πως δεν μπορούν να ελεγχθούν αποτελεσματικά τα θαλάσσια σύνορα με την Τουρκία, παρά την εμπλοκή του ΝΑΤΟ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης