Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μητσοτάκης: Έχω χάσει την εμπιστοσύνη μου στον Τσίπρα – Μεταξύ οικουμενικής και εκλογών προτιμώ εκλογές

Μητσοτάκης: Έχω χάσει την εμπιστοσύνη μου στον Τσίπρα – Μεταξύ οικουμενικής και εκλογών προτιμώ εκλογές
Μεταξύ οικουμενικής κυβέρνησης και εκλογών διαλέγω ξεκάθαρα τις εκλογές, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης
«Ο Αλέξης Τσίπρας έχει αποδείξει ότι χειρίζεται με μέγιστη ανευθυνότητα πολύ σοβαρά ζητήματα», είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξη του στην εκπομπή «στον ενικό», ξεκαθαρίζοντας ότι δεν υπάρχει πιθανότητα συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «το Σεπτέμβριο του 2015 ίσως υπήρχε η δυνατότητα για κάποια κυβερνητική συνεργασία αλλά από τότε μπήκε πολύ νερό στο αυλάκι».
Ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζοντας τόνισε την έλλειψη εμπιστοσύνης που πλέον έχει καλλιεργηθεί στο πρόσωπο του πρωθυπουργού «έχω χάσει την εμπιστοσύνη μου στον Α. Τσίπρα.
Πλαίσιο συνεργασίας μαζί του μόνο στα σοβαρά εθνικά ζητήματα όπως το προσφυγικό», σημείωσε.
Οι διαφορές μας με την σημερινή κυβέρνηση είναι μεγάλες , λέει ο πρόεδρος της ΝΔ «έχουμε βαθιά διαφορά αντίληψης».
«Ο ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει ότι η ανάπτυξη θα έρθει μόνο μέσα από ένα μεγάλο κράτος».
Δεν μπορεί να υπάρξει συνεργασία και λόγω έλλειψης εμπιστοσύνης και λόγω μεγάλων διαφορών, τόνισε.
Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι μια οικουμενική κυβέρνηση δεν μπορεί να «δουλέψει», ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να επιδιώξει εκλογές.
«Δεν θα προκαλέσω εκλογές, δεν μπορώ να το κάνω - Αν γίνουν, θα τις προκηρύξει η κυβέρνηση, θα το έχει προκαλέσει ο Α. Τσίπρας», ανέφερε.
Αναφερόμενος στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο τόνισε ότι η ΝΔ έχει κάνει συγκεκριμένες προτάσεις όπως πχ παρεμβάσεις στα ευγενή ταμεία και περαιτέρω μείωση στις επικουρικές κ.τ.λ.
Σχολιάζοντας τις πολιτικές της σημερινής κυβέρνησης υπογράμμισε ότι ο κ. Τσίπρας έχασε πολύ χρόνο με την «δήθεν διαπραγμάτευση», όπως τόνισε, και προέβλεψε ότι δεν βλέπει πρόοδο στις διαπραγματεύσεις μεταξύ της κυβέρνησης και των δανειστών.
«Φοβάμαι μια επανάληψη του 2015», είπε.
«Η αξιολόγηση πρέπει να κλείσει αλλά δεν προβλέπω να κλείσει πριν τον Απρίλιο. Αυτό θα προκαλέσει μεγάλη ζημιά στην οικονομία και στην αγορά»,σημείωσε.
Η χώρα χρειάζεται πραγματικές μεταρρυθμίσεις.
Στόχος μας είναι καταρχήν μια εμπεριστατωμένη φορολογική πρόταση συνδυασμένη με πρόγραμμα περιστολής δημοσίων δαπανών, ανέφερε.
Ασκώντας σκληρή κριτική στον πρωθυπουργό ο κ. Μητσοτάκης τον κατηγόρησε ότι αντιπροσωπεύει το «παλιό» κομματικό σύστημα.
«Ο κ. Τσίπρας ισχυρίζεται ότι είναι νέος αλλά είναι πιο παλιός από το παλιό».
Στο μεταξύ ο κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος στο τρίτο μνημόνιο τόνισε ότι είναι αποτέλεσμα της κακής πολιτικής που άσκησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και υπογράμμισε ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να προχωρήσει «χωρίς το 3ο μνημόνιο».
«Δεν υπήρχε ανάγκη για τρίτο πρόγραμμα πέρυσι τον Ιανουάριο.
Είναι αποτέλεσμα της τραγικής διαπραγμάτευσης του κ. Τσίπρα».
Επιπλέον ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι δεν θα υπάρξει 4ο μνημόνιο γιατί κανείς δεν θα θελήσει να το δώσει.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε αναφορά στην περίοδο Καραμανλή, και παραδέχτηκε ότι υπήρξε  καθυστέρηση στην αντιμετώπιση της οικονομικής κατάστασης, επισημαίνοντας παράλληλα ότι «Ο κ. Καραμανλής όμως είπε την αλήθεια στον ελληνικό λαό για τα προβλήματα που υπήρχαν».
Για την κυβέρνηση Σαμαρά σημείωσε ότι «Με τα όσα προβλήματά της, παρέδωσε την Ελλάδα σε καλύτερη κατάσταση από ό,τι την παρέλαβε».
Επίσης, ξεκαθάρισε για ακόμη μία φορά ότι επιμένει στην εξεταστική για την περίοδο που ο Γ. Βαρουφάκης ήταν υπουργός Οικονομικών.
Στο θέμα του προσφυγικού ζητήματος, ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι όταν μπαίνουν αυστηροί περιορισμοί στα σύνορα, το πρόβλημα μένει, τελικά, στην Ελλάδα.
Στην συνέχεια είπε ότι η ανάπτυξη του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο δεν φαίνεται να πηγαίνει όπως τα θέλαμε.
Ο διάβολος της συμφωνίας κρίνεται στις λεπτομέρειες.
Αν η Τουρκία κάνει πίσω στη δέσμευση να επιστρέφουν οι πρόσφυγες στην Τουρκία από τα χωρικά της ύδατα, τότε υπάρχει πρόβλημα.
Εσκεμμένα στις Βρυξέλλες, δεν άσκησα καμία κριτική στον πρωθυπουργό για το προσφυγικό.
Το να λένε ότι η Ελλάδα φταίει είναι άδικο», σημείωσε.
Επιπλέον, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μιλώντας για το κόμμα το χαρακτήρισε συμπαγές και κεντροδεξιό και επισήμανε ότι οι πόρτες θα είναι ανοιχτές καθώς υπάρχει ανάγκη για νέους ανθρώπους που ίσως είναι άγνωστοι αλλά είναι πετυχημένοι, όπως είπε.
Αναφερμένος στην υπόθεση Φύσσα τόνισε ότι « Έχει απόλυτο δίκιο η οικογένεια του που διαμαρτύρεται για την αποφυλάκιση Ρουπακιά».
Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στον νέο τηλεοπτικό νόμο για τις άδειες λειτουργίας των καναλιών τονίζοντας ότι χρειάζεται αλλαγή ο τρόπος αδειοδότησης ενώ υπογράμμισε ότι την δουλειά αυτή πρέπει την κάνει το ΕΣΡ.
«Εκτιμώ ότι δεν θα προχωρήσει ο συγκεκριμένος νόμος ούτε σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Γιατί μόνο τέσσερις άδειες;».
Για τους Έλληνες καταθέτες της λίστας Μπόργιανς δήλωσε ότι τα στοιχεία έφτασαν μετά τις αρχές του 2015, υπογραμμίζοντας ότι ο κ. Παπασταύρου, ως προς τον πολιτικό του ρόλο, βοήθησε τη χώρα αλλά για τις άλλες εκκρεμότητες θα αποφασίσει η δικαιοσύνη.
Ξεκαθάρισε επίσης ότι είναι λογικές νεοαυριανισμού αυτές που εμπλέκουν και τη σύζυγό του στο θέμα του Πόθεν Έσχες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης