Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουράκης (ΣΥΡΙΖΑ): Δούρειος ίππος για να ανατραπεί η κυβέρνηση τα περί οικουμενικής κυβέρνησης

tags :
Κουράκης (ΣΥΡΙΖΑ): Δούρειος ίππος για να ανατραπεί η κυβέρνηση τα περί οικουμενικής κυβέρνησης
Εάν δεν δοθεί λύση στο προσφυγικό, η Ευρώπη είναι πιθανό να καταστραφεί από την απεμπόληση των αξιών της τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Την θέση ότι όσοι προτείνουν το σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης αποβλέπουν στην ανατροπή της κυβέρνησης διατύπωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Τ. Κουράκης.
«Η λέξη οικουμενική είναι ο Δούρειος Ίππος για να πέσει η κυβέρνηση, να αλλάξει η κυβέρνηση επειδή δεν μπορούν να ζητήσουν εκλογές» υπογράμμισε μιλώντας στο Πρακτορείο Fm ο κ.Κουράκης, ο οποίος υποστήριξε ότι τέτοιου είδους σενάρια δεν συζητώνται στο ΣΥΡΙΖΑ.
Αναφερόμενος στο προσφυγικό ο κ.Κουράκης τόνισε ότι οι ροές των προσφύγων προς την Ευρώπη θα συνεχιστούν, ακόμα και αν σταματήσει ο πόλεμος στη Συρία, επισημαίνοντας ότι εάν δεν δοθεί λύση στο προσφυγικό, είναι πιθανό η Ευρώπη να «καταστραφεί» από την απεμπόληση αξιών πάνω στις οποίες στηρίχτηκε το ευρωπαϊκό οικοδόμημα και όχι από την καθαρά οικονομική πολιτική που ευνοεί τις κυρίαρχες χώρες.
Ο κ.Κουράκης υποστήριξε ότι είναι αδιανόητο να αποδίδεται στην κυβέρνηση η αύξηση του προσφυγικού ρεύματος προς την Ελλάδα, ενώ επέκρινε την αντιπολίτευση, λέγοντας ότι δεν αντιλαμβάνεται το μέγεθος του προβλήματος.
Μάλιστα επέκρινε τη ΝΔ και την Ένωση Κεντρώων για το γεγονός ότι στην πρόσφατη συζήτηση στη Βουλή τάχθηκαν με «σκληρές και απάνθρωπες εκφράσεις» κατά της παροχής δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και στους μετανάστες.
«Δηλαδή όταν έχεις ένα παιδί με οξεία σκωληκοειδίτιδα θα το αφήσεις;
Δεν θα το βάλεις στο χειρουργείο επειδή δεν έχει τα νόμιμα χαρτιά;» διερωτήθηκε ο κ.Κουράκης, ο οποίος τόνισε ότι η ΝΔ έχει κρίση ταυτότητας όσον αφορά την αντιπολιτευτική της τακτική.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης