Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γκιουλέκας: Απόλυτη προτεραιότητα για τη ΝΔ ο πολιτισμός - Αποτελεί μοναδική επένδυση για τη χώρα

Γκιουλέκας: Απόλυτη προτεραιότητα για τη ΝΔ ο πολιτισμός - Αποτελεί μοναδική επένδυση για τη χώρα
«Η κυβέρνηση λειτουργεί με τη λογική των ημετέρων, προσπαθώντας να εγκαθιδρύσει ένα κομματικό κράτος και στον ευαίσθητο αυτό τομέα», σημείωσε ο κ. Γκιουλέκας
Ότι ο πολιτισμός είναι απόλυτη προτεραιότητα της Νέας Δημοκρατίας, υποστήριξε ο βουλευτής της παράταξης, κ. Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, με αφορμή τις πρόσφατες συναντήσεις με τις διοικήσεις του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης και του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης.
Ειδικότερα, ανέφερε πως «μια σειρά επαφών με τις διοικήσεις όλων των φορέων Πολιτισμού στον τόπο μας είναι απαραίτητες προκειμένου να διαμορφώσουμε το δικό μας πρόγραμμα για τον Πολιτισμό», ενώ προσέθεσε ότι «οι συναντήσεις αυτές θα συνεχιστούν προκειμένου να συνομιλήσουμε με όλους όσοι έχουν την ευθύνη σημαντικών πολιτιστικών φορέων στον τόπο μας».
Στη συνέχεια υπογράμμισε ότι «δυστυχώς σήμερα, βλέπουμε με λύπη να έχει εγκαταλειφθεί ένας τόσο σημαντικός τομέας, όπως είναι ο Πολιτισμός, και πολλά θέματα να έχουν αφεθεί στην τύχη τους.
Από την άλλη, διαπιστώνουμε και στον Πολιτισμό ότι η σημερινή Κυβέρνηση λειτουργεί με τη λογική των ημετέρων, προσπαθώντας να εγκαθιδρύσει ένα κομματικό κράτος και στον ευαίσθητο αυτό τομέα.
Ας μην ξεχνάμε ότι κατεξοχήν ο Πολιτισμός πρέπει να αντιμετωπίζεται με τη λογική των ανοιχτών οριζόντων, πέρα από κομματικές σκοπιμότητες και να τοποθετούνται σε θέσεις ευθύνης οι άξιοι από όπου κι αν προέρχονται».
«Οφείλουμε να επενδύσουμε στον Πολιτισμό που για τη Νέα Δημοκρατία αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα», κατέληξε ο κ. Γκιουλέκας, υπογραμμίζοντας ότι ο πολιτισμός «δεν είναι απλά ένας τομέας για διαχείριση, αλλά είναι μία μοναδική επένδυση για τη χώρα, κυρίως εάν τον συνδέσει κανείς και με την Παιδεία και με τον Τουρισμό».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης