Τελευταία Νέα
Πολιτική

Frankfurter Allgemeine Zeitung: Να μην εγκαταλειφθεί η Ελλάδα στην τύχη της στο προσφυγικό

tags :
Frankfurter Allgemeine Zeitung: Να μην εγκαταλειφθεί η Ελλάδα στην τύχη της στο προσφυγικό
Θα επωμιστεί η Ελλάδα την αναποτελεσματικότητα της ευρωπαϊκής προσφυγικής πολιτικής διερωτάται η γερμανική εφημερίδα
Την θέση πως η Ελλάδα δεν πρέπει να εγκαταλειφθεί στην τύχη της για το προσφυγικό πρόβλημα διατυπώνει σε σημερινό δημοσίευμα της η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung.
Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, το δημοσίευμα αναφέρει ότι αν και η Ελλάδα δεν είναι άμοιρη ευθυνών για τη δύσκολη κατάσταση, στην οποία βρίσκεται μετά το κλείσιμο των συνόρων στα Βαλκάνια, η ΕΕ δεν θα πρέπει να αφήσει την Αθήνα στην τύχη της.
«Για αρκετούς μήνες η ελληνική κυβέρνηση προωθούσε προς τα βόρεια τους πρόσφυγες χωρίς να δίνει ιδιαίτερη σημασία στις διαμαρτυρίες άλλων χωρών.
Παρόλα αυτά όμως είναι χωρίς προηγούμενο οι διαφωνίες για την ευρωπαϊκή προσφυγική πολιτική, οι οποίες λαμβάνουν χώρα στην πλάτη μιας, ήδη εξασθενημένης, χώρας-μέλους» υποστηρίζει η FAZ.
«Πολύ σωστά η Κομισιόν προτίθεται να βοηθήσει στην ανακούφιση των προσφύγων. ¨
Θεμελιώδη ερωτήματα παραμένουν ωστόσο αναπάντητα: Θα επωμιστεί η Ελλάδα την αναποτελεσματικότητα της ευρωπαϊκής προσφυγικής πολιτικής;
Είναι δυνατόν να οδηγηθεί συνειδητά στην αποτυχία μια χώρα που κρατήθηκε ύστερα από μεγάλες προσπάθειες των εταίρων στο ευρώ;
Σε περίπτωση που οι Ευρωπαίοι απαντήσουν “ναι“ στα ερωτήματα αυτά, τότε η ΕΕ δεν θα έχει λαμπρό μέλλον» καταλήγει το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης