Τελευταία Νέα
Πολιτική

Η Τουρκία άρχισε το παζάρι και με το ΝΑΤΟ - Τι ζητά για να επιτρέψει τις περιπολίες της Συμμαχίας στο Αιγαίο

Η Τουρκία άρχισε το παζάρι και με το ΝΑΤΟ - Τι ζητά για να επιτρέψει τις περιπολίες της Συμμαχίας στο Αιγαίο
οι Τούρκοι επαναφέρουν τις «γκρίζες» ζώνες στο Αιγαίο και ζητούν απότη συμμαχία να μην υιοθετεί ισχυρισμούς της Αθήνας για τον ελληνικό εναέριο χώρο 10 ναυτικών μιλιών
Μια σειρά από απαιτήσεις φαίνεται ότι εγείρει η Τουρκία στο ΝΑΤΟ για να δώσει το «πράσινο φως» για τις περιπολίες στο Αιγαίο.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής της Κυριακής, οι Τούρκοι επαναφέρουν τις «γκρίζες» ζώνες στο Αιγαίο και ζητούν, μεταξύ άλλων, οι θαλάσσιες δραστηριότητες να μεταφερθούν μακριά από τις «προβληματικές περιοχές» του Αιγαίου «προκειμένου να μην προκύψουν εντάσεις».
Να αναφέρονται μόνο με αριθμούς μικρά νησιά, να είναι σεβαστές οι περιοχές που η γειτονική χώρα έχει δηλώσει στο Διεθνή Οργανισμό Ναυσιπλοΐας, στην περίπτωση έρευνας και διάσωσης στο Αιγαίο, ενώ καλεί τη συμμαχία να μην «υιοθετεί ισχυρισμούς» της Αθήνας σχετικά με τον ελληνικό εναέριο χώρο 10 ναυτικών μιλιών.
Η Άγκυρα επίσης ζητά να μη γίνονται ελλιμενισμοί στα νησιά του Ανατολικού αιγαίου που η Τουρκία θεωρεί αποστρατικοποιημένα.
Να σημειωθεί ότι την Παρασκευή, κατά τις δηλώσεις του στην Αθήνα μετά την συνάντησή του με τον Ν. Κοτζιά, ο Τούρκος ΥΠΕΞ είχε τονίσει: «Το θέμα ποιο είναι το δικό σου νησί, ποιο είναι το δικό μου νησί, είναι δικό σου, είναι δικό μου, όταν πρόκειται για περιπτώσεις διάσωσης, εκεί δεν θέτουμε τέτοια θέματα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης