Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κυρίτσης (ΣΥΡΙΖΑ): Δεν υπάρχει εκ των προτέρων συμφωνία για την επανεισδοχή μεταναστών από τα Σκόπια

Κυρίτσης (ΣΥΡΙΖΑ): Δεν υπάρχει εκ των προτέρων συμφωνία για την επανεισδοχή μεταναστών από τα Σκόπια
Η κυβέρνηση ούτε ενθαρρύνει ούτε διευκολύνει την έξοδο μεταναστών από την χώρα υποστήριξε ο κ.Κυρίτσης
Την θέση ότι «δεν υπάρχει εκ των προτέρων συμφωνία για την επανεισδοχή μεταναστών» διατύπωσε ο Γ. Κυρίτσης, εκπρόσωπος του Συντονιστικού Οργάνου της κυβέρνησης για το προσφυγικό, αναφερόμενος στην χθεσινή «έξοδο» περίπου 1.000 προσφύγων από την Ειδομένη προς τα Σκόπια.
«Δεν υπάρχει εκ των προτέρων συμφωνία για την επανεισδοχή μεταναστών, αν υπάρχει κίνηση για επανεισδοχή τους (σ.σ από την ΠΓΔΜ) θα την εξετάσουμε» τόνισε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Κυρίτσης, αφήνοντας με αυτόν τον τρόπο ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην δεχθούμε την επανεισδοχή τους.
Ο κ.Κυρίτσης απέρριψε τις αιτιάσεις των Σκοπίων ότι ενορχήστρωσε την είσοδό τους στη χώρα τους.
«Η κυβέρνηση ούτε ενθαρρύνει ούτε διευκολύνει, παίζει αποτρεπτικό ρόλο, απορρίπτουμε αυτές τις κατηγορίες» τόνισε ο κ.Κυρίτσης, ο οποίος υποστήριξε «τοπικά έγινε το περιστατικό και επί «εδάφους» διάθεσης ανθρώπων να φύγουν, κάποιοι για καλό ή για κακό μοίρασαν το φυλλάδιο...».
«Το να στέλνεις ανθρώπους να περάσουν ποτάμια και χείμαρρους δεν είναι καλή ιδέα όταν είχαν πεθάνει νωρίτερα άνθρωποι (σ.σ στη Γευγελή)» είπε ο κ.Κυρίτσης.
Ενόψει της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ για το προσφυγικό, ο κ.Κυρίτσης είπε ότι τα ευρωπαϊκά κράτη θα πρέπει να αναλάβουν να φιλοξενήσουν μετανάστες αναλογικά, ενώ δήλωσε ότι θα ληφθούν μέτρα για τη φιλοξενία των προσφύγων στην Ειδομένη. «Θεωρείτε ότι μάς περιποιεί τιμή αυτή η εικόνα;
Προτεραιότητά μας είναι να μεταφερθούν σε κέντρα οργανωμένης φιλοξενίας» είπε ο κ.Κυρίτσης, ο οποίος χαρακτήρισε «επιστημονική φαντασία» το ενδεχόμενο να βρεθούν 50.000 με 60.000 μετανάστες στην Ειδομένη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης