Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αναπροσαρμόζει τακτική ο Μητσοτάκης, περνά στην αντεπίθεση και υψώνει τους τόνους - Στόχος η αποδόμηση Τσίπρα

Αναπροσαρμόζει τακτική ο Μητσοτάκης, περνά στην αντεπίθεση και υψώνει τους τόνους - Στόχος η αποδόμηση Τσίπρα
Να επωφεληθεί πολιτικά από τις αδυναμίες και τα λάθη της κυβέρνησης επιδιώκει ο πρόεδρος της ΝΔ
Όλες οι τελευταίες κινήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη δείχνουν τη σαφή αναπροσαρμογή της πολιτικής του τακτικής.
Κύριο μέλημα του να αναλάβει όλες εκείνες τις πρωτοβουλίες στα ανοιχτά, καυτά θέματα (οικονομία, προσφυγικό, κοκ) που θα του δώσουν αφενός το πάνω χέρι και το προβάδισμα έναντι του Τσίπρα και αφετέρου τη δυνατότητα να στηλιτεύσει αλλά και να εκμεταλλευθεί τα λάθη και τις αδυναμίες της κυβέρνησης.
Σε αυτή τη λογική εντάσσεται η χθεσινή του επίσκεψη στην Ειδομένη, εκεί που όπως είπε «βουλιάζει ο ανθρωπισμός του απόντος κ.Τσίπρα».
Σε αυτή τη στρατηγική εντάσσονται οι τοποθετήσεις του κατά την πρόσφατη περιοδεία του σε Βοιωτία, Φθιώτιδα, όπου και υποστήριξε ότι μέλημα του είναι «κυρίως οι άνθρωποι που δεν είχαν ευκαιρίες στη ζωή τους, οι αδύναμοι, οι άνεργοι, οι εργαζόμενοι και η μεσαία τάξη, αυτοί που πληρώνουν πολύ βαριά σήμερα το λογαριασμό της ανικανότητας και της ιδεοληψίας του κ. Τσίπρα».
Εκμεταλλευόμενος παράλληλα την ανυποχώρητη και σκληρή στάση των δανειστών στην εν εξελίξει διαπραγμάτευση, ο κ.Μητσοτάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι την ώρα που «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ φτωχοποιεί όλη την κοινωνία», η ΝΔ είναι αυτή που μπορεί να «δημιουργήσει δουλειές στον τόπο, να φέρει επενδύσεις, να στηρίξει την επιχειρηματικότητα και να μεγαλώσει την πίτα για να μοιραστεί δικαιότερα».
Ο στόχος του κ.Μητσοτάκη είναι προφανής.
Αφενός να επαναφέρει την αισιοδοξία και την πεποίθηση στο εσωτερικό του κόμματος ότι η ΝΔ αποκαθιστά την επαφή της με την κοινωνία και ότι επανέρχεται σταδιακά σε κυβερνητική τροχιά.
Αφετέρου να αποδομήσει όσο είναι δυνατόν το «ατού» της κυβέρνησης, που δεν είναι άλλο από τον ίδιο τον πρωθυπουργό.
Πρόκειται για δύο άκρως απαραίτητα «συστατικά» προκειμένου η ΝΔ να ξαναβρεί το δρόμο της και να αποκτήσει αέρα «κυβερνησιμότητας».
Ωστόσο, η σκλήρυνση της στάσης αποσκοπεί και στη διατήρηση των ισορροπιών στο εσωτερικό της ΝΔ, καθώς δεν είναι λίγοι εκείνοι που αντιδρούν σε μια μετριοπαθή αντιπολίτευση, ζητώντας σκληρή κριτική κατά της κυβέρνησης.
Αυτή η πολιτική άλλωστε θεωρείται επιβεβλημένη όχι μόνο λόγω του συνεδρίου που θα διεξαχθεί εντός του Απριλίου, αλλά και για να συγκρατηθούν τυχόν απώλειες στα «δεξιά» της από τη στροφή στο κέντρο που έχει εξαγγείλει ο κ.Μητσοτάκης.
Η συγκυρία παραμένει ευνοϊκή για τον κ.Μητσοτάκη
Μια και όσο το πολιτικό σκηνικό διατηρείται ως έχει τόσο πιο πολύ ενισχύεται το προφίλ του και η δυναμική της ΝΔ.

Σπύρος Χριστόπουλος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης