Τελευταία Νέα
Πολιτική

«Κλείδωσε» κατ' ιδίαν συνάντηση Τσίπρα - Merkel αύριο 17 Μαρτίου στις Βρυξέλλες

«Κλείδωσε» κατ' ιδίαν συνάντηση Τσίπρα - Merkel αύριο 17 Μαρτίου στις Βρυξέλλες
Παιχνίδια διαρροών από πλευράς Π. Καμμένου «βλέπει» το Μαξίμου
Αργά το απόγευμα της Τετάρτης 16 Μαρτίου 2016 και εν μέσω της ενδοκυβερνητικής θύελλας για τον Γιάννη Μουζάλα το Μέγαρο Μαξίμου «κλείδωσε» την κατ΄ ιδίαν συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με την Γερμανίδα καγκελάριο Angela Merkel αύριο  Πέμπτη 17 Μαρτίου στις Βρυξέλλες.
Η συνάντηση έκλεισε μετά από αίτημα του Έλληνα πρωθυπουργού ο οποίος προσδοκά στη στήριξη της κ. Merkel σε ό,τι αφορά την εξεύρεση ευρωπαϊκής λύσης στην προσφυγική κρίση και την πίεση που μπορεί ν' ασκήσει στο Βερολίνο στις χώρες τουVisegrad (Πολωνία, Τσεχία, Σλοβακία, Ουγγαρία), την Αυστρία αλλά και την Άγκυρα.
Την ίδια στιγμή γίνονται προσπάθειες για να υπάρξει κατ' ιδίαν συνάντηση και με τον Γάλλο πρόεδρο Francois Hollande η οποία ακόμη και αν δεν γίνει ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει τη δυνατότητα να τον δει και να συνομιλήσει μαζί του στο περιθώριο της προπαρασκευαστικής σύσκεψης των ευρωπαίων σοσιαλιστών.
Όπως έγινε γνωστό ο Έλληνας πρωθυπουργός έχει προσκληθεί στη σύσκεψη των ευρωπαίων σοσιαλιστών στην οποία μετέχουν μεταξύ άλλων οι κ.κ. Hollande, Schultz, Pittella αλλά και η Φώφη Γεννηματά.
Από την κυβέρνηση εκφράζουν συγκρατημένη αισιοδοξία για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής για το προσφυγικό με την κυβερνητική εκπρόσωπο το πρωί σήμερα στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών να παρουσιάζει τις πέντε βασικές θέσεις με τις οποίες μεταβαίνει στη σύνοδο η Αθήνα.

Παιχνίδια διαρροών «βλέπουν» στο Μέγαρο Μαξίμου

Σε ό,τι αφορά το επίμονο αίτημα του κυβερνητικού εταίρου και υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνοπυ Καμμένου να αποπεμφθεί από την κυβέρνηση ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, συνεργάτες του πρωθυπουργού μέχρι αργά το βράδυ της Τετάρτης, και με δίαυλο τον υπουργό Επικρατείας Τέρενς Κουίκ επιχειρούσαν να αλλάξουν γνώμη στον Π. Καμμένο.
Την ίδια ώρα στο κυβερνητικό επιτελείο έφθαναν πληροφορίες ότι ο Π. Καμμένος μέσω κύκλων του, συνεργατών του, διέρρεε σε δημοσιογράφους πως δεν πρόκειται να κάνει πίσω και πως αν δεν αποπεμφθεί μετά τη Σύνοδο ο Γ. Μουζάλας θα παραιτηθεί ο ίδιος με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Κύκλοι του Μαξίμου μιλούσαν για άσκηση πίεσης με τον πρωθυπουργό και στενούς του συνεργάτες να διαμηνύουν προς πάσα κατεύθυνση πως ο Γ. Μουζάλας έκανε ένα φραστικό ατόπημα, ζήτησε επανειλημμένα δημόσια συγνώμη, και θα είναι δύσκολο αν αντικατασταθεί , εν μέσω της προσφυγικής κρίσης, ο αντικαταστάτης του να ενημερωθεί για το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο.
Αυτό είναι και το βασικό επιχείρημα που προβάλει και το Μέγαρο Μαξίμου, προσπαθώντας να πείσει τον Π. Καμμένο, πως η αντικατάσταση του Γ. Μουζάλα θα έχει συνέπειες στη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης καθώς ο αντικαταστάτης του θα χρειαστεί τουλάχιστον ένα μήνα για ν' αντιληφθεί το αντικείμενο και τις λεπτομέρειες του υπουργείου.
Επιπλέον στο Μέγαρο Μαξίμου γνωρίζουν καλά πως εάν «γίνει το χατίρι» και ικανοποιηθεί το αίτημα του Π. Καμμένου θα προκληθεί άμεσα εσωκομματικό ζήτημα καθώς ήδη κορυφαίοι υπουργοί, βουλευτές και στελέχη του κόμματος στηρίζουν ξεκάθαρα τον Γ. Μουζάλα στον οποίο αποδίδουν εύσημα για τον τρόπο που χειρίζεται την προσφυγική κρίση.

Στη Λέσβο η Angelina Jolie


Τέλος αργά το βράδυ της Τετάρτης κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι η χολυγουντιανή στάρ Αngelina Jolie θα επισκεφτεί τη Λέσβο εφόσον ικανοποιηθούν οι προϋποθέσεις για την ασφαλή μετάβασή της στο νησί και οι χώροι τους οποίους θα επισκεφθεί.

Δ.Α.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης