Τελευταία Νέα
Πολιτική

Καταδικάζουν τη νέα αιματηρή επίθεση στην Τουρκία Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, ΗΠΑ και το ελληνικό ΥΠΕΞ

Καταδικάζουν τη νέα αιματηρή επίθεση στην Τουρκία Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, ΗΠΑ και το ελληνικό ΥΠΕΞ
Όλος ο ελληνικός λαός και η ελληνική κυβέρνηση εκφράζει την αποστροφή της για τη νέα τρομοκρατική επίθεση
(Upd2) Τον αποτροπιασμό τους για την βομβιστική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη εξέφρασαν ευρωπαίοι αξιωματούχοι μεταξύ των οποίων και ο επίτροπος μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Αβραμόπουλος, οι ΗΠΑ και το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.
«Άλλη μία τρομοκρατική επίθεση στην Τουρκία. Περισσότερα αθώα θύματα. Καταδικάζω απερίφραστα την επίθεση.
Ο κοινός μας αγώνας ενάντια στην τρομοκρατία θα συνεχιστεί».
Ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Martin Schulz εξέφρασε τα συλλυπητήρια του στις οικογένειες των θυμάτων και εύχεται στους τραυματίες γρήγορη ανάρρωση.
Ο ευρωπαίων Επίτροπος για τις διαπραγματεύσεις για τη διεύρυνση Johannes Hahn σε μήνυμά του στο Twitter αναφέρει:
«Εκφράζω την ιδιαίτερη ανησυχία μου για τη σημερινή (19/3) βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας στην Κωνσταντινούπολη, άλλη μία φρικτή τρομοκρατική ενέργεια σε μια σειρά βίαιων επιθέσεων στην Τουρκία.
Οι σκέψεις μου και η συμπαράστασή μου στις οικογένειες των θυμάτων και όλων των ανθρώπων που πλήττονται. Καταδικάζουμε αυτές τις πράξεις βίας με τον πιο σκληρό τρόπο».
Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς σε επιστολή του αναφέρει:
«Όλος ο ελληνικός λαός και η ελληνική κυβέρνηση εκφράζει την αποστροφή της για τη νέα τρομοκρατική επίθεση σήμερα στην Κωνσταντινούπολη που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο και τον τραυματισμό αθώων θυμάτων».
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον τουρκικό λαό και τα βαθιά μας συλλυπητήρια στους συγγενείς των θυμάτων».
Ο γγ του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg σε δήλωση του αναφέρει:
«Καταδικάζω έντονα την τρομοκρατική επίθεση σήμερα το πρωί σε ένα πεζόδρομο στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης, η οποία είναι μια ακόμη τρομοκρατική επίθεση με στόχο αθώους πολίτες και τη σύμμαχό μας Τουρκία».
H αμερικανική κυβέρνηση καταδίκασε «σθεναρά» την «τρομοκρατική επίθεση» που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην καρδιά της Κωνσταντινούπολης, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή του πέντε άνθρωποι και να τραυματιστούν περισσότεροι από 36, τρεις εξ αυτών σοβαρά, ενώ απέστειλε τα συλλυπητήριά της στις οικογένειες των θυμάτων.
«Οι ΗΠΑ είναι αλληλέγγυες στο πλευρό της Τουρκίας, συμμάχου χώρας τους στο ΝΑΤΟ, στη μάχη εναντίον της κοινής απειλής της τρομοκρατίας» επισήμανε ο εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Εξωτερικών Τζον Κίρμπι, σε ένα δελτίο Τύπου.
(Πρώτη ενημέρωση Σάββατο 19 Μαρτίου 2016 18:13)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης