Τελευταία Νέα
Πολιτική

Διεργασίες στα δεξιά της ΝΔ – Καρατζαφέρης: Θα καλύψουμε τον παλιό χώρο της ΕΡΕ – Μπαλτάκος: Στόχος το 10% - 12%

tags :
Διεργασίες στα δεξιά της ΝΔ – Καρατζαφέρης: Θα καλύψουμε τον παλιό χώρο της ΕΡΕ – Μπαλτάκος: Στόχος το 10% - 12%
Άνοιγμα Μπαλτάκου σε Βορίδη, Γεωργιάδη και Π. Καμμένο
Στη δημιουργία κόμματος στα δεξιά της ΝΔ προχωρούν οι Γ. Καρατζαφέρης και Τ. Μπαλτάκος, ευελπιστώντας να αντλήσουν πολιτικά οφέλη από τη στροφή της ΝΔ προς το κέντρο που έχει προαναγγείλει ο Κ.Μητσοτάκης.
«Άλλη είναι η Νέα Δημοκρατία του Μητσοτάκη και άλλη του Μεϊμαράκη.
Το κόμμα πάει προς το κέντρο, έχει έναν φιλελευθερισμό που βλάπτει τη χώρα», τόνισε μιλώντας στον Focus Fm ο Γ.Καρατζαφέρης.
Αναφερόμενος στο νέο πολιτικό σχηματισμό που έχει προαναγγείλει ο κ.Καρατζαφέρης είπε ότι «υπάρχει ένα κενό για τους Έλληνες πατριώτες και αυτό θα καλύψουμε ώστε να μην αναγκάζονται να ακολουθούν ακραία σχήματα».
«Πάμε να καλύψουμε τον παλιό χώρο της ΕΡΕ, η ΝΔ δεν μπορεί να το κάνει αυτό» τόνισε ο κ.Καρατζαφέρης επισημαίνοντας ότι «με το ευρώ δεν πρόκειται να δούμε προκοπή, σήμερα είμαστε υπό ομηρία».
«Θα νευριάσω τη Μέρκελ, δεν είναι δυνατόν η συντριπτική πλειοψηφία των βουλευτών να είναι σήμερα μνημονιακοί» υπογράμμισε ο κ.Καρατζαφέρης.
Την ίδια στιγμή σε συνέντευξη του στο Παραπολιτικά Fm ο Τάκης Μπαλτάκος αναφέρθηκε και αυτός στο νέο κόμμα, υπογραμμίζοντας πως είναι αναγκαίο να δημιουργηθεί ένα νέο κόμμα στα δεξιά της ΝΔ.
«Η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχουν κάνουν στροφή προς το κέντρο» υποστήριξε ο κ.Μπαλτάκος, ο οποίος χαρακτήρισε ξένο σώμα στη ΝΔ τους Βορίδη και Γεωργιάδη, τους οποίους όπως είπε, θα τους ήθελε στο νέο κομματικό σχηματισμό.
Μάλιστα ο κ.Μπαλτάκος έκανε άνοιγμα στον Πάνο Καμμένο τον οποίο δεν θα απέκλειε ως αρχηγό στο νέο κόμμα ενώ αποκάλυψε ότι συζητά με τον Φαήλο Κρανιδιώτη για συμμετοχή στο νέο εγχείρημα.
Όπως είπε ο κ.Μπαλτάκος, ο εκλογικός στόχος του νέου πολιτικού κόμματος θα είναι στο 10% με 12%.
Η κίνηση αυτή αναμφίβολα προκαλεί προβληματισμό στη ΝΔ, ιδιαίτερα από τη στιγμή που ένα μεγάλο μέρος των στελεχών αλλά και των βουλευτών της δεν βλέπουν με «καλό μάτι» τη στροφή προς το κέντρο και το φιλελευθερισμό.
Ενδεικτική άλλωστε της ανησυχίας αυτής ήταν και η πρώτη αντίδραση της ΝΔ στη φημολογία για την ίδρυση του νέου αυτού κόμματος στα δεξιά της.
«Η ΝΔ καλύπτει απόλυτα τον πολιτικό χώρο από την παραδοσιακή δεξιά έως το εκσυγχρονιστικό κέντρο.
Όσοι τυχοδιωκτικά φαντασιώνονται τη δημιουργία πολιτικού σχηματισμού στα δεξιά της ΝΔ ας μην αναλώνουν δυνάμεις, μπορούν άκοπα να προσχωρήσουν απευθείας στην άκρα δεξιά.
Το θέμα δεν μας αφορά» είχε αναφέρει χαρακτηριστικά η ΝΔ.
Σε κάθε περίπτωση ένα νέο κόμμα στα δεξιά της ΝΔ με έντονα πατριωτική και αντιμνημονιακή ρητορική είναι πολύ πιθανό να δημιουργήσει προβλήματα στη ΝΔ και να ανακόψει μέρος της δυναμικής της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης