Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βόζεμπεργκ (ΝΔ): Ας επανέλθουν οι συνοριακοί έλεγχοι στη διακίνηση ανθρώπων, ας διατηρηθεί η Schengen στο εμπόριο

tags :
Βόζεμπεργκ (ΝΔ): Ας επανέλθουν οι συνοριακοί έλεγχοι στη διακίνηση ανθρώπων, ας διατηρηθεί η Schengen στο εμπόριο
Να εφαρμοστεί μερική εφαρμογή ελέγχων στα σύνορα χωρίς κατάργηση της Schengen είπε η ευρωβουλευτής της ΝΔ
Την θέση να επανέλθουν οι συνοριακοί έλεγχοι σε επίπεδο διακίνησης ανθρώπων και να διατηρηθεί η συνθήκη Schengen μόνο σε θέματα εμπορίου, ανάμεσα στις χώρες-μέλη της ΕΕ διατύπωσε η ευρωβουλευτής της ΝΔ Ελίζα Βόζεμπεργκ, με αφορμή τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες.
«Ας επανέλθουν οι συνοριακοί έλεγχοι στο επίπεδο διακίνησης ανθρώπων και ας παραμείνουν στο εμπόριο» είπε μιλώντας στο  «Πρακτορείο 104,9 FM» η κα. Βόζεμπεργκ, υπογραμμίζοντας ότι θα πρέπει να εφαρμοστεί μερική εφαρμογή ελέγχων στα σύνορα, χωρίς κατάργηση της Schengen που να εμπνέει εμπιστοσύνη στους πολίτες.
Κληθείσα να σχολιάσει τις χθεσινές αιματηρές επιθέσεις, η ευρωβουλευτής της ΝΔ είπε ότι μέτρα ασφαλείας στις Βρυξέλλες υπήρχαν, αλλά οι Αρχές δεν πρόλαβαν να εκκενώσουν τους σταθμούς του μετρό.
«Ένα τυφλό τρομοκρατικό χτύπημα είναι πολύ δύσκολο να αποτραπεί.
Η Ευρώπη δεν έχει προετοιμαστεί απόλυτα στην εφαρμογή μιας ενιαίας αντιτρομοκρατικής πολιτικής» υπογράμμισε η κα.Βόζεμπεργκ, η οποία αναφερόμενη στη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, τόνισε ότι ακόμα και αν δεν είχε σημειωθεί το τρομοκρατικό χτύπημα, η συμφωνία είναι δυσλειτουργική, δύσκολη και πολύπλοκη.
«Φοβούμαι ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει, διότι έχουμε από την άλλη πλευρά την Τουρκία η οποία έχει συγκεκριμένη πολιτική, δεν τηρεί συμφωνίες εδώ και χρόνια και τίποτα δεν μας λέει ότι θα τηρήσει τώρα» επισήμανε η κα. Βόζεμπεργκ και υπενθύμισε πως παρά το γεγονός ότι άρχισε η εφαρμογή της συμφωνίας, τις τελευταίες 3 ημέρες έφθασαν από την Τουρκία στην Ελλάδα άλλοι 3.000 πρόσφυγες.
Η ευρωβουλευτής της ΝΔ υποστήριξε ότι το προσφυγικό αποτέλεσε την αιτία να αναδειχθούν τα στοιχεία διχασμού που υπάρχουν στην Ευρώπη, επισημαίνοντας ότι θεωρεί δεδομένο ότι 50.000 έως 100.000 πρόσφυγες θα παραμείνουν μόνιμα στην Ελλάδα αφού –όπως είπε– δεν υπάρχει δυνατότητα μετεγκατάστασής τους στην Ευρώπη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης