Τελευταία Νέα
Πολιτική

Έκτακτη συνεδρίαση των υπουργών Δικαιοσύνης και Ασφάλειας της ΕΕ κατόπιν των επιθέσεων στις Βρυξέλλες

tags :
Έκτακτη συνεδρίαση των υπουργών Δικαιοσύνης και Ασφάλειας της ΕΕ κατόπιν των επιθέσεων στις Βρυξέλλες
Στις 17:00 η συνεδρίαση στο κτήριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Στις 17:00 σήμερα το απόγευμα θα συνέλθουν εκτάκτως οι υπουργοί Δικαιοσύνης και Ασφάλειας της ΕΕ προκειμένου να εξετάσουν τα επόμενα βήματα της ΕΕ στον απόηχο των τρομοκρατικών επιθέσεων στις Βρυξέλλες.
Όπως έγινε γνωστό, η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στο κτήριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κατόπιν αιτήματος που διατύπωσε το Βέλγιο.
Σημειώνεται πάντως πως το αεροδρόμιο των Βρυξελλών, όπως έχουν αναφέρει οι τοπικές αρχές θα παραμείνει κλειστό έως και αύριο Παρασκευή 25/3.
Χθες ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, M. Valls έδωσε το στίγμα των συζητήσεων, αναφέροντας πως είναι επιτακτική ανάγκη να ενισχυθούν τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ.
Εν τω μεταξύ, και ενώ ακόμα η Ευρώπη δεν έχει συνέλθει από το «τυφλό» τρομοκρατικό «χτύπημα» στο αεροδρόμιο και στο μετρό των Βρυξελλών, την ανησυχία εντείνουν οι πληροφορίες του Associated Press, σύμφωνα με τις οποίες το Ισλαμικό Κράτος έχει εκπαιδεύσει τουλάχιστον 400 «μαχητές» του για επιθέσεις στην Ευρώπη.
Βάσει των πληροφοριών αυτών, το Ισλαμικό Κράτος έχει ημιαυτόνομους πυρήνες, οι οποίοι εξαπλώνονται σε όλη την ευρωπαϊκή επικράτεια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης