Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κυρίτσης (ΣΥΡΙΖΑ): Από την επόμενη εβδομάδα η εκκένωση της Ειδομένης – Θα μεταφέρονται καθημερινά 1.000 πρόσφυγες

Κυρίτσης (ΣΥΡΙΖΑ): Από την επόμενη εβδομάδα η εκκένωση της Ειδομένης – Θα μεταφέρονται καθημερινά 1.000 πρόσφυγες
Ανάλογες κινήσεις θα γίνουν και για την αποσυμφόρηση του λιμανιού του Πειραιά υποστήριξε ο εκπρόσωπος του συντονιστικού για το προσφυγικό
Την θέση ότι από την επόμενη εβδομάδα θα αρχίσει η σταδιακή εκκένωση του άτυπου καταυλισμού της Ειδομένης διατύπωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και εκπρόσωπος του συντονιστικού οργάνου της κυβέρνησης για το προσφυγικό, Γ. Κυρίτσης.
Σε δηλώσεις του στο Παραπολιτικά Fm ο κ.Κυρίτσης υποστήριξε ότι σε καθημερινή βάση θα μεταφέρονται περίπου 1.000 πρόσφυγες σε άλλες δομές φιλοξενίας.
Παράλληλα ο κ.Κυρίτσης τόνισε ότι αντίστοιχες κινήσεις θα γίνουν και για την αποσυμφόρηση του λιμανιού του Πειραιά.
Κληθείς να σχολιάσει τη συνύπαρξη των Πάνου Καμμένου και Γιάννη Μουζάλα στη σημερινή συνεδρίαση του κυβερνητικού Συμβουλίου μεταναστευτικής πολιτικής, ο κ. Κυρίτσης είπε  θα είναι μια συνάντηση εργασίας στην οποία λόγω της κρίσιμης κατάστασης δεν θα μπουν θέματα εγωισμών και πολιτικών διαφωνιών.
Ο κ.Κυρίτσης υποστήριξε ότι «προχωρά άμεσα η αναβάθμιση του υπουργείου μεταναστευτικής πολιτικής» ενώ αναφερόμενος στα προβλήματα σίτισης στον καταυλισμό της Ειδομένης επεσήμανε ότι ήδη ο στρατός παρέχει  χιλιάδες μερίδες φαγητού επειδή είναι οργανωμένος μηχανισμός.
Ερωτηθείς για την υλοποίηση της συμφωνίας για το προσφυγικό, ιδιαίτερα μετά τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες, ο κ.Κυρίτσης τόνισε ότι είναι θέμα των Ευρωπαίων αλλά και της Τουρκίας να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους καθώς δεν είναι δυνατόν μόνο η Ελλάδα να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της.
Επιπλέον, ο κ. Κυρίτσης ανέφερε ότι μέχρι τώρα δεν υπάρχει καμία χρηματοδότηση από την Ευρώπη για την συμφωνία και ότι όλο το κόστος βαραίνει τον κρατικό προϋπολογισμό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης