Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ο Τσίπρας χάθηκε στις καταγγελίες για παρεμβάσεις και ο Μητσοτάκης ζήτησε εκλογές γιατί ο Τσίπρας είναι ψεύτης

Ο Τσίπρας χάθηκε στις καταγγελίες για παρεμβάσεις και ο Μητσοτάκης ζήτησε εκλογές γιατί ο Τσίπρας είναι ψεύτης
Η λασπολογία κέρδισε και παραμένει αμφίβολο αν κέρδισε η δικαιοσύνη.....
Ποιο είναι το συμπέρασμα της πολυδιαφημισμένης συζήτησης στην Βουλή μεταξύ των πολιτικών αρχηγών για την δικαιοσύνη;
Μια λογομαχία ρήψης λάσπης εκατέρωθεν, χωρίς στοιχεία και τεκμήρια με υπονοούμενα και υποθέσεις.
Ο Αλέξης Τσίπρας ο έλληνας πρωθυπουργός βρισκόταν στο επίκεντρο.
Τα φιλικά προς την κυβέρνηση μέσα ενημέρωσης είχαν προδιαθέσει για μεγάλες αποκαλύψεις.
Κατά την απαρίθμηση των προκλητικών παρεμβάσεων  των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στην δικαιοσύνη από τον Τσίπρα από τα έδρα της ΝΔ φώναζαν….μόνο αυτές είναι οι αποκαλύψεις;
Κάποια στιγμή ο Τσίπρας έχασε την αρίθμηση των παρεμβάσεων στο έργο της δικαιοσύνης αλλά αυτό που αποκαλύφθηκε είναι ότι μεγάλες αποκαλύψεις δεν υπήρχαν, ένα αναμάσημα παλαιάς κοπής, παρωχημένο.
Ήταν απαράδεκτη και προκλητική η επίθεση του πρωθυπουργού στους τραπεζίτες, ωστόσο η πρόταση να υπάρξει εξεταστική επιτροπή για την χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων και των μέσων ενημέρωσης είναι ορθή.
Ωστόσο υπάρχει ένα αντικειμενικό πρόβλημα.
Τα δάνεια προς τα πολιτικά κόμματα – για το ΠΑΣΟΚ μάλιστα ο Τσίπρας είχε παλαιά στοιχεία του 2013 – είναι ενήμερα ενώ τα περισσότερα προέρχονται από την Αγροτική τράπεζα.
Η καλή Αγροτική τράπεζα πέρασε στον έλεγχο της Πειραιώς και η Πειραιώς κατέχει το μεγαλύτερο χαρτοφυλάκιο δανείων προς πολιτικά κόμματα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ εκείνη την περίοδο είχε πολύ μικρό δανεισμό γιατί όταν χορηγήθηκαν τα δάνεια ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είχαν ποσοστά 75% και ο ΣΥΡΙΖΑ περί το 3%.
Παρ΄ όλα αυτά η εξεταστική επιτροπή θα έχει ενδιαφέρον μόνο αν αναζητηθούν τρόποι τα δάνεια των κομμάτων να παραμείνουν εξυπηρετούμενα.
Ο Τσίπρας χρησιμοποίησε επιχειρηματολογία με υπονοούμενα, μίλησε για Παρθένους Νήσους και Παπασταύρου, αναφέρθηκε στον Βγενόπουλο αφήνοντας υπονοούμενα αλλά χωρίς ουσία, επικαλέστηκε την Ζήμενς, τις λίστες και τους πρόσφατους εκβιασμούς που εμπλέκονται δημοσιογράφοι χωρίς να προσκομίσει κανένα νέο στοιχείο.
Ήταν περισσότερο επικοινωνιακή επίθεση στην ΝΔ παρά αποκαλύψεις, για όσους παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις δεν ελέχθη τίποτε νέο.
Ο Μητσοτάκης ο αρχηγός της ΝΔ επιμελώς απέφυγε να απαντήσει στις προκλήσεις Τσίπρα αλλά πρώτη φορά έθεσε θέμα νέων εκλογών με το επιχείρημα ότι ο Τσίπρας είναι….ψεύτης.
Η Ελλάδα είναι ακυβέρνητο καράβι στην τέλεια καταιγίδα, ο ΣΥΡΙΖΑ συμβολίζει την ήττα της Ελλάδος, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η ψευροαριστερά της μετριότητας και ήσσονος προσπάθειας.
 Και ο Μητσοτάκης χρησιμοποίησε επικοινωνιακές κορώνες χωρίς όμως να απαντήσει στα στοιχεία που παρέθεσε ο Τσίπρας.
Προχώρησε στην αντεπίθεση ο Μητσοτάκης, επιτέθηκε κατά του Τσίπρα με πολύ αιχμηρές φράσεις ότι κύριε Τσίπρα είστε κατηγορούμενος για τα μεγαλύτερα ψέματα που έχει πει πρωθυπουργός.
Η μάχη Τσίπρα και Μητσοτάκη το μόνο που προσέφερε ουσιαστικά ήταν να υποχρεώσει τον Μητσοτάκη να ζητήσει εκλογές.
Η μάχη των εντυπώσεων κατέρρευσε όταν οι αποκαλύψεις για δήθεν σκάνδαλα…υποβαθμίστηκαν καθώς δεν παρουσιάστηκε κανένα νέο ουσιώδες στοιχείο.
Η λασπολογία κέρδισε και παραμένει αμφίβολο αν κέρδισε η δικαιοσύνη.
Ήταν σωστή η παρατήρηση πάντως ότι σε μια σοβαρή χώρα η Βουλή δεν μπορεί να μιλάει για την δικαιοσύνη όταν είναι ένας θεσμός, μια εξουσία ανεξάρτητη και αυτόνομη;
Για μια ακόμη φορά μέσω της συζήτησης στην Βουλή αποδείχθηκε ότι το πολιτικό σύστημα είναι πιο κοντά στην δικαιοσύνη από ότι ορίζει το Σύνταγμα. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης