Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παππάς (υπουργός Επικρατείας): Αν θέλει το ΔΝΤ να αλλάξει τη συμφωνία, να το υποστηρίξει δημόσια

Παππάς (υπουργός Επικρατείας): Αν θέλει το ΔΝΤ να αλλάξει τη συμφωνία, να το υποστηρίξει δημόσια
Την επόμενη εβδομάδα η προκήρυξη για τις τηλεοπτικές άδειες υποστήριξε ο υπουργός Επικρατείας
Την θέση ότι εάν το ΔΝΤ επιθυμεί να αλλάξει τη συμφωνία που υπεγράφη το περασμένο καλοκαίρι, να βγει και να το υποστηρίξει δημόσια διατύπωσε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς.
«Ο οιοσδήποτε επιθυμεί να αλλάξει τη συμφωνία θα πρέπει πρώτον να βγει να το υποστηρίξει δημόσια, να πείσει κοινοβούλια ευρωπαϊκών χωρών να την αλλάξουν και δεύτερον να θεμελιώσει το επιχείρημά του, πράγμα που το βλέπω ακόμα πιο δύσκολο.
Γιατί αν κάτι έχει αλλάξει στην ελληνική οικονομία από τον Ιούλιο και μετά είναι προς το καλύτερο.
Συνεπώς δεν δύναται κανείς σώφρων να βγει στη δημόσια σφαίρα και να υποστηρίξει ότι χρειάζονται περισσότερα από αυτά που συμφωνήσαμε» τόνισε μιλώντας στο Real Fm ο κ.Παππάς.
Ερωτηθείς για το εάν θα υπάρξουν φορολογικές επιβαρύνσεις στη μεσαία τάξη από το νέο πακέτο μέτρων, ο υπουργός υποστήριξε ότι η συμφωνία που έχει υπογράψει η κυβέρνηση, προβλέπει ότι το 2018 θα πρέπει να φτάσουμε σε πλεόνασμα 3,5%.
«Στα πλαίσια της συμφωνίας - δεν μιλάμε για νέα μέτρα - θα ψηφιστούν κάποια μέτρα.
Υπάρχει το εξής πολύ σημαντικό και πιθανό ενδεχόμενο: τα αποτελέσματα τα οικονομικά και η πορεία της οικονομίας να είναι τέτοια, ούτως ώστε τα μέτρα που θα ψηφίσουμε προς εφαρμογή τα επόμενα χρόνια να μην εφαρμοστούν εξ ολοκλήρου γιατί θα μπορούμε, όπως το κάναμε φέτος, να υπερβαίνουμε τον στόχο των εσόδων» τόνισε ο κ.Παππάς, ο οποίος αναφορικά με το ζήτημα των «κόκκινων δανείων», είπε πως η θέση της κυβέρνησης είναι ότι το θέμα πρέπει να τελειώσει.
«Το θέμα είναι συνυφασμένο με την ευρωστία του τραπεζικού συστήματος.
Χωρίς εύρωστο σύστημα τραπεζικό, η διαδικασία και η προσδοκία της ανάκαμψης, θα είναι πιο δύσκολη» είπε ο κ.Παππάς.
Όσον αφορά τα θέματα της Δικαιοσύνης, ο υπουργός είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει την πρόταση για την εξεταστική επιτροπή για την χορήγηση δανείων σε κόμματα και ΜΜΕ ενώ όσον αφορά τις τηλεοπτικές άδειες, υποστήριξε πως ηκυβέρνηση επιμένει στον αριθμό των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών.
Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να υπάρξουν θεματικές άδειες ανέφερε ότι κάτι τέτοιο δεν διαφαίνεται.
Ως προς τη διαδικασία του διαγωνισμού ο κ.Παππάς είπε ότι «μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα αναρτηθεί η προκήρυξη στο open gov, θα υπάρξει μία ολιγοήμερη διαβούλευση και μετά θα περάσουμε στη διαδικασία υποβολής των φακέλων».
«Ο χώρος του Τύπου είναι πολλαπλώς ταλαιπωρημένος - και δεν εννοώ μόνο τον ηλεκτρονικό και την τηλεόραση - και ο χώρος των εφημερίδων.
Υπάρχουν φαινόμενα που δεν θα πρέπει να αφήσουμε να συνεχίζονται.
Για παράδειγμα, δεν μπορεί όλα τα προϊόντα στην αγορά να έχουν barcode και να μην έχουν οι εφημερίδες, αυτό μέσα στις επόμενες μέρες θα δρομολογήσουμε τη νομοθετική ρύθμιση να το ολοκληρώσουμε» τόνισε ο κ.Παππάς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης