Τελευταία Νέα
Πολιτική

Επιμένει σκληρά και εκλογικά ο Μητσοτάκης – Επίθεση με στόχο τον Τσίπρα και τη συσπείρωση της ΝΔ

Επιμένει σκληρά και εκλογικά ο Μητσοτάκης – Επίθεση με στόχο τον Τσίπρα και τη συσπείρωση της ΝΔ
Παραμένει ερωτηματικό τι διαφορετικό θα φέρει η ΝΔ εάν γίνουν εκλογές και τις κερδίσει
Η ΝΔ έχει υιοθετήσει μια οξύτατη αντιπολιτευτική γραμμή κατά της κυβέρνησης.
Είναι η μόνη πολιτική δύναμη, η οποία ζητά ευθέως την άμεση προσφυγή στις κάλπες.
Ακολουθώντας την πάγια γραμμή της αξιωματικής αντιπολίτευσης από το 2010 και μετά, η ΝΔ επισημαίνει σε καθημερινή βάση την ανάγκη των πρόωρων εκλογών.
Και σε όσους υπογραμμίζουν ότι θα ήταν γραφικό, αν όχι επικίνδυνο, η χώρα να ξαναπάει σε εκλογές σε οκτώ μήνες, η ΝΔ απαντά ότι το κόστος των εκλογών είναι πολύ λιγότερο από το κόστος παραμονής της σημερινής κυβέρνησης.
Και για να δικαιολογήσει το αίτημα της, κάνει λόγο για ανίκανους και άχρηστους, για την χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης, η οποία πρέπει να φύγει το συντομότερο δυνατό, στέλνοντας παράλληλα το μήνυμα ότι είναι έτοιμη να αναλάβει εκείνη τα ηνία της χώρας.
Στην τακτική αυτή «σύμμαχος» της ΝΔ είναι οι εξελίξεις.
Το κλείσιμο της συμφωνίας με τους δανειστές θα φέρει πολλά, νέα και επώδυνα μέτρα, τα οποία θα κληθούν να πληρώσουν και πάλι οι πολίτες.
Το προσφυγικό παραμένει «ανοιχτή πληγή» και όπως έδειξαν τα επεισόδια στην Ειδομένη, μπορεί να προσλάβει πραγματικά επικίνδυνες διαστάσεις.
Η εφαρμογή των συμφωνηθέντων θα ενισχύσει τη δυσαρέσκεια και τις αντιδράσεις στο εσωτερικό της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ, όπως φάνηκε και από την περίπτωση Δρίτσα για τον ΟΛΠ.
Πρόκειται δηλαδή για εξελίξεις που φθείρουν την εικόνα της κυβέρνησης, κάτι που ήδη αποτυπώνεται και στις δημοσκοπήσεις.
Αλλά οι υψηλοί τόνοι και η σκληρή γραμμή της ΝΔ έχουν έναν ακόμα στόχο.
Να αποτρέψουν ή τουλάχιστον να περιορίσουν τις όποιες «διαρροές» μπορεί να υπάρξουν στα δεξιά της, όπου το τελευταίο διάστημα παρατηρείται έντονη
Την περασμένη εβδομάδα, Καρατζαφέρης και Μπαλτάκος παρουσίασαν το νέο τους πολιτικό κόμμα, την «Εθνική Ενότητα», η οποία απευθύνεται τόσο στους ψηφοφόρους της ΝΔ όσο και σε υποστηρικτές των ΑΝΕΛ και της Χρυσής Αυγής.
Και βέβαια οι υψηλοί τόνοι δικαιολογούνται και από το επικείμενο συνέδριο της ΝΔ (22 – 24 Απριλίου), όπου ο κ.Μητσοτάκης θέλει να καταστήσει σαφές ότι αυτός είναι ο πολιτικός κυρίαρχος.
Και για αυτό ακολουθεί την πεπατημένη, τη γραμμή των εκλογών, ελπίζοντας ότι έτσι θα συσπειρώσει το εσωκομματικό του ακροατήριο και τους ψηφοφόρους του.
Το πραγματικό στοίχημα όμως για τη ΝΔ και τον Μητσοτάκη είναι να διευρύνουν την απήχηση και την πειθώ τους στην κοινωνία.
Και κυρίως να της παρουσιάσουν ποια ακριβώς πολιτική θα εφαρμόσουν, τι διαφορετικό θα πράξουν και τι αλλαγές θα φέρουν, αν γίνουν εκλογές και τις κερδίσουν.
Έτσι θα καταφέρουν πραγματικά αφενός να αποτρέψουν τις απώλειες στα δεξιά τους και αφετέρου να διευρύνουν την απήχηση τους, αποδυναμώνοντας τον Τσίπρα και την κυβέρνηση του.
Εγχείρημα που μόνο εύκολο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί.

Σπύρος Χριστόπουλος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης