Τελευταία Νέα
Πολιτική

Απάντηση κυβέρνησης σε ΔΝΤ: Δεν είναι μονομερής ενέργεια η κατάθεση ασφαλιστικού και φορολογικού

Απάντηση κυβέρνησης σε ΔΝΤ: Δεν είναι μονομερής ενέργεια η κατάθεση ασφαλιστικού και φορολογικού
Τα νομοσχέδια θα συνταχθούν στη βάση των συμφωνηθέντων και οι όποιες εκκρεμότητες θα προστεθούν με ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης
Δεν είναι μονομερής ενέργεια η κατάθεση των δύο νομοσχεδίων για το ασφαλιστικό και το φορολογικό στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα απαντούν πηγές του Μαξίμου στη σχετική αντίδραση που φέρεται να υπήρξε από το ΔΝΤ στις δηλώσεις των υπουργών κ.κ. Κατρούγκαλου και Τσακαλώτου κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου.
Όπως εξηγούν οι κυβερνητικές πηγές τα δύο νομοσχέδια θα συνταχθούν στη βάση των συμφωνηθέντων με τους δανειστές, ενώ οι όποιες εκκρεμότητες θα προστεθούν όταν ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση.
Μάλιστα, η αναγγελία των δύο νομοσχεδίων από τους υπουργούς, κατά πληροφορίες, φέρεται να αποφασίστηκε στη σύσκεψη που προηγήθηκε στο Μαξίμου υπό τον Αλέξη Τσίπρα.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η αναγγελία κατάθεσης των δύο νομοσχεδίων έγινε στο πλαίσιο μιας προσπάθειας να «διασφαλιστεί» η συμφωνία του Ιουλίου του 2015 καθώς το ΔΝΤ την αμφισβήτησε ευθέως νωρίτερα ανοίγοντας θέμα επικαιροποίησής της – δηλαδή νέου Μνημονίου.
Ένας άλλος στόχος της αναγγελίας κατάθεσης των νομοσχεδίων είναι να περάσουν στο υπό κατάρτιση νομοσχέδιο τα σημεία του φορολογικού και του ασφαλιστικού στα οποία έχει επέλθει συμφωνία με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, προκειμένου να μην υπάρξουν «παλινδρομήσεις».
Και τρίτον να διαλυθεί η εντύπωση ότι υπάρχει ναυάγιο για το σύνολο των θεμάτων με το σύνολο των θεσμών δεδομένων και των διαφωνιών που υπάρχουν μεταξύ των ίδιων των θεσμών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης