Τελευταία Νέα
Πολιτική

Έμμονη ιδέα του Μητσοτάκη το αίτημα για πρόωρες εκλογές – Σπουδή για εξουσία με ασαφές πολιτικό σχέδιο

Έμμονη ιδέα του Μητσοτάκη το αίτημα για πρόωρες εκλογές – Σπουδή για εξουσία με ασαφές πολιτικό σχέδιο
Προτεραιότητα της ΝΔ να πέσει η κυβέρνηση Τσίπρα
Το αίτημα για εκλογές τείνει να γίνει έμμονη ιδέα στη ΝΔ και στον Κ. Μητσοτάκη.
Παρά τις προειδοποιήσεις που διατυπώνει η ΤτΕ ότι η απόσταση που πρέπει να καλυφθεί για την έξοδο από την κρίση είναι σχετικά μικρή και ότι σε αυτό θα συντελέσει η όσο το δυνατόν ταχύτερη ολοκλήρωση της αξιολόγησης αλλά και η μη επανάληψη λαθών του παρελθόντος, η ΝΔ θέτει μετ’επιτάσεως το θέμα της άμεσης προσφυγής στις κάλπες.
Την ώρα που το ΔΝΤ συμπεριλαμβάνει την Ελλάδα στα κράτη εκείνα που αντιμετωπίζουν τους μεγαλύτερους πολιτικούς κινδύνους με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την ανάκαμψη της οικονομίας της, ο κ.Μητσοτάκης σε συνεντεύξεις του σε διάφορα αμερικανικά ΜΜΕ (CNN, WashinghtonPost) έσπευσε να σημειώσει πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν θα διαρκέσει και ότι θα μπορούσε να διαλυθεί ανά πάσα στιγμή.
Την ώρα που η διαπραγμάτευση με τους δανειστές είναι ανοιχτή και στην πιο κρίσιμη καμπή της, την ώρα που η Ελλάδα σηκώνει το μεγαλύτερο βάρος του προσφυγικού, το οποίο όλοι αναγνωρίζουν ως τεράστιου μεγέθους ανθρωπιστική κρίση, την ώρα δηλαδή που η χώρα βιώνει μια από τις πιο δύσκολες στιγμές της, ο κ.Μητσοτάκης επέλεξε από τις ΗΠΑ να συνεχίσει να ασκεί σκληρή αντιπολίτευση στην κυβέρνηση Τσίπρα.
Προχώρησε μάλιστα και ένα βήμα παραπέρα, τονίζοντας ότι συμφωνεί με ένα σημαντικό ποσοστό από τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που προτείνει το ΔΝΤ (το Μαξίμου έσπευσε να τον κατηγορήσει ότι συμφωνεί με την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, την περαιτέρω μείωση των μισθών, την απορρύθμιση της αγοράς εργασίας, κοκ), την ώρα πάντως που το κόμμα του δηλώνει πως δεν πρόκειται να ψηφίσει στη Βουλή τα αναγκαία μέτρα για το κλείσιμο της συμφωνίας.
Ο κ. Μητσοτάκης δεν κάνει τίποτα άλλο από αυτό που έκανε ο κ.Τσίπρας και νωρίτερα οι κ.κ. Σαμαράς και Παπανδρέου.
Ζητά άμεσα εκλογές, παρά το γεγονός ότι δεν έχουν περάσει επτά μήνες από τις προηγούμενες και ενώ από το 2015 έχουν προηγηθεί συνολικά τρεις εκλογικές αναμετρήσεις!
Τάσσεται κατηγορηματικά υπέρ των πρόωρων εκλογών, λέγοντας ότι το κόστος παραμονής της σημερινής κυβέρνησης είναι μεγαλύτερο από αυτό της προκήρυξης των εκλογών.
Και επαφίεται σε αυτό για να δικαιολογήσει το αίτημα του, χωρίς παράλληλα να έχει εξηγήσει τι διαφορετικό μείγμα πολιτικής θα εφαρμόσει από αυτό που ήδη ασκείται.
Η πολιτική επιχειρηματολογία του εξαντλείται στις γενικότητες περί υλοποίησης των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων, περί περικοπής των κρατικών δαπανών και προσέλκυσης επενδύσεων.
Ο κ. Μητσοτάκης ανέλαβε τα ηνία της ΝΔ σε μια δύσκολη χρονικά συγκυρία για το κόμμα του.
Μόλις πριν τρεις μήνες η ΝΔ βρισκόταν ένα βήμα από την πολιτική ανυπαρξία, χωρίς να διαθέτει ένα σαφές ιδεολογικό στίγμα και ένα πειστικό αφήγημα.
Σήμερα θέτει επιτακτικά την ανάγκη για άμεση προσφυγή στις κάλπες, δηλώνοντας βέβαιος ότι η ΝΔ θα βγει νικήτρια.
Πιθανότατα έχει δίκιο.
Αν και πριν τρεις μήνες τόνιζε ότι δεν ζητά εκλογές, σήμερα το έχει κάνει «σημαία» του.
Η σπουδή και η «δίψα» για εξουσία αποδείχθηκαν κακοί «σύμβουλοι» για όσους διετέλεσαν πρωθυπουργοί στην χώρα από το 2010 και μετά.
Κυρίως διότι αποδείχθηκε η «γύμνια» τους να αντιμετωπίσουν οργανωμένα και με σχέδιο τα προβλήματα, με τα οποία είναι αντιμέτωπη η ελληνική κοινωνία εδώ και επτά χρόνια.
Και από αυτόν τον «κανόνα» ο κ. Μητσοτάκης δεν φαίνεται να είναι η εξαίρεση.

Σπύρος Χριστόπουλος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης