Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μετωπική Τσίπρα - Μητσοτάκη στη Βουλή για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα δάνεια σε κόμματα και ΜΜΕ

Μετωπική Τσίπρα - Μητσοτάκη στη Βουλή για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα δάνεια σε κόμματα και ΜΜΕ
Στο επίκεντρο η οικονομία και η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος
Σε εξαιρετικά υψηλούς τόνους αναμένεται να κινηθεί η σημερινή συζήτηση στη Βουλή για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την χορήγηση δανείων προς τα κόμματα και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος επέστρεψε τα ξημερώματα από την περιοδεία του σε Παρίσι, Στρασβούργο και Βρυξέλλες αναμένεται να ενημερώσει τη Βουλή για τις επαφές που είχε με τον πρόεδρο της Γαλλίας, Francois Hollande και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Martin Schulz ενώ δεν αποκλείεται να εξαπολύσει νέα επίθεση στο ΔΝΤ με αφορμή την καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος.
Δεν αποκλείεται μάλιστα ο πρωθυπουργός να δώσει διευκρινίσεις και για τα υπό κατάθεση νομοσχέδια για το ασφαλιστικό και το φορολογικό, ενώ θεωρείται βέβαιο πως θα εξαπολύσει δριμεία επίθεση σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για το θέμα των δανείων, μια και η πάταξη της διαφθοράς και της διαπλοκής παραμένει ένα από τα τελευταία «ισχυρά χαρτιά» που μπορεί να παίξει η κυβέρνηση.
Θα έχει προηγηθεί πάντως η ομιλία του προέδρου της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκη, ο οποίος και αυτός από την πλευρά του εκτιμάται πως θα σηκώσει τους τόνους, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό για τους χειρισμούς του στην οικονομία δεδομένου ότι η αξιολόγηση παραμένει ανοιχτή και ότι πολύ σύντομα θα πρέπει να ψηφιστούν από τη Βουλή νέα επώδυνα μέτρα.
Σημειώνεται πως ο κ.Μητσοτάκης θα μιλήσει το απόγευμα στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ στην Θεσσαλονίκη, σε μια ομιλία που εκτιμάται ότι θα έχει έντονο εκλογικό χρώμα.
Όσον αφορά τη συζήτηση για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα δάνεια σε κόμματα και ΜΜΕ, θα πρέπει να επισημανθεί ότι πέρα από ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, υπέρ της πρότασης για εξεταστική επιτροπή αναμένεται να ψηφίσουν ΝΔ, Δημοκρατική Συμπαράταξη, Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων.
Εκτιμάται ότι η συζήτηση θα ολοκληρωθεί μετά τις 18:00 το απόγευμα με την διενέργεια ονομαστικής ψηφοφορίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης