Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μητσοτάκης (ΝΔ): Κάθε μέρα που περνά η Κυβέρνηση Τσίπρα ζημιώνει τη χώρα – Να φύγει το συντομότερο δυνατό

Μητσοτάκης (ΝΔ): Κάθε μέρα που περνά η Κυβέρνηση Τσίπρα ζημιώνει τη χώρα – Να φύγει το συντομότερο δυνατό
«H κυβέρνηση έσπειρε ανέμους και θερίζει θύελλες», τονίζει ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυρ. Μητσοτάκης
Την ανάγκη «να υπάρξει μια αξιόπιστη κυβέρνηση που να πει την αλήθεια στο λαό και να ενώσει τους Έλληνες σε μια πορεία εξόδου από την κρίση», τονίζει ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Real News».
«Εμείς δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για μια "συμφωνία αλήθειας" όλων των Ελλήνων για να πάμε την οικονομία και την κοινωνία μας μπροστά», αναφέρει ο κ. Μητσοτάκης και προσθέτει πως «όσες φορές υπήρξε εθνική ομοψυχία η Ελλάδα μεγαλούργησε.
Έχουμε επειγόντως ανάγκη μιας ισχυρής εθνικής ομοψυχίας που θα στηριχθεί σε αμοιβαίες υποχωρήσεις αλλά και τη δίκαιη κατανομή βαρών ανάμεσα στους πολίτες.
Αυτό μόνο η Νέα Δημοκρατία μπορεί να το κάνει.
Η Νέα Δημοκρατία είναι ο καταλύτης για τη δημιουργία μιας συμφωνίας που θα συμπεριλάβει όλες τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου.
Κωπηλατώντας προς την ίδια κατεύθυνση θα καλύψουμε το χαμένο έδαφος και θα τερματίσουμε μαζί.
 Αυτό απαιτεί σκληρή δουλειά, ειλικρίνεια και συνέπεια.  Αλλά κυρίως απαιτεί σαφή προορισμό».
Όπως σημειώνει,  ήδη χάθηκε πολύς χρόνος και εθνική αξιοπιστία, προσθέτοντας ότι «κάθε μέρα που περνά άπραγη γεννά την ανάγκη διπλής προσπάθειας την επομένη.
Αυτό το καταλαβαίνουν πλέον οι απλοί πολίτες που νιώθουν την αγωνία της επιβίωσης.
Μόνο ο κ. Τσίπρας δεν το καταλαβαίνει».
Ακόμη, ο Πρόεδρος της ΝΔ υπογραμμίζει πως «κάθε μέρα που περνά, η Κυβέρνηση Τσίπρα ζημιώνει τη χώρα» και για αυτό «πρέπει να φύγει το συντομότερο δυνατό».
Αναφέρει χαρακτηριστικά πως έχει καλέσει τον κ. Τσίπρα «να παραιτηθεί διότι κάθε μέρα που παραμένει στην εξουσία βλάπτει τη χώρα.
Έχουμε μπει σε ένα κατήφορο δίχως τέλος με μεγάλα τμήματα της κοινωνίας σε απόγνωση.
Το κράτος είναι ανύπαρκτο.
Η χώρα έχει γεμίσει ανεξέλεγκτες φαβέλες μεταναστών.
Κουμάντο κάνουν «αλληλέγγυοι» και ΜΚΟ και οι πολίτες αναρωτιούνται αν υπάρχει κυβέρνηση.
Δυστυχώς υπάρχει κυβέρνηση μόνο όταν πρόκειται, με τους τραγικούς χειρισμούς της στη διαπραγμάτευση, να προκαλέσει ένα νέο σοκ φόρων και ασφυξίας στη μέση ελληνική οικογένεια».
Για την πορεία της διαπραγμάτευσης επισημαίνει ότι «ξαναβλέπουμε το έργο της δήθεν διαπραγμάτευσης του 2015.
Δεν ξέρω που στοχεύει η κυβέρνηση.
Αλλά κάθε μέρα που περνά ο λογαριασμός μεγαλώνει» και σημειώνει πως «το θέμα είναι να γλυτώσουμε το τέταρτο Μνημόνιο στο οποίο μας οδηγεί με ταχύτητα φωτός ο κ. Τσίπρας».
Για την καθυστέρηση της αξιολόγησης σημειώνει ότι προφανώς κοστίζει, «η σημαντική ανάπτυξη που είχε προεξοφληθεί για το 2015 και το 2016 έχει ήδη γίνει ύφεση».
Τονίζει δε, πως «η αξιολόγηση όφειλε να έχει κλείσει το περασμένο φθινόπωρο. Τώρα θα έπρεπε να εφαρμόζουμε ένα τολμηρό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων.  Δυστυχώς δεν έχουμε πάει ούτε ένα βήμα μπροστά.  
Αντίθετα, κάθε μέρα που περνά δίχως πρόοδο διολισθαίνουμε, αυξάνουμε το δημοσιονομικό μας πρόβλημα και εντείνουμε τη φτωχοποίηση των Ελλήνων.
Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να φέρει μέτρα 5,5 δισ., την ώρα που υπογράφει διακηρύξεις κατά της λιτότητας με τον Πορτογάλο πρωθυπουργό».
Για τα δύο νομοσχέδια, φορολογικό και ασφαλιστικό, για το εάν η ΝΔ θα ψηφίσει κάποια επί μέρους μέτρα, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρει «προφανώς όχι», συμπληρώνοντας ότι προτείνανε μέτρα όπως για παράδειγμα στο ασφαλιστικό, τα οποία κατανέμουν δίκαια τα δημοσιονομικά βάρη στους πολίτες, «αλλά δεν εισακουστήκαμε.
Προτείναμε ισοδύναμα μέτρα περιορισμού των κρατικών δαπανών αλλά η κυβέρνηση Τσίπρα αύξησε τη μισθολογική δαπάνη του δημοσίου για να ικανοποιήσει κομματικούς «ημετέρους».
Σε άλληo σημείο της συνέντευξής του επισημαίνει πως «αν κυβερνούσαμε εμείς τη χώρα δε θα ήταν 5,5 δις ευρώ τα μέτρα.  
Δε θα συμφωνούσα ποτέ με αύξηση εισφορών ή με μέτρα που πλήττουν την ατροφική και καταρρέουσα πραγματική  οικονομία.
Όπως επανειλημμένα έχω υποστηρίξει και δημοσιεύσει, θα αναζητούσα ισοδύναμα μέτρα στον περιορισμό και τον εξορθολογισμό των κρατικών δαπανών».
Για το ελληνικό χρέος, σημειώνει πως μία παρέμβαση καθίσταται πια απαραίτητη αλλά από μόνη της δεν συνιστά λύση.
«Δεν μπορούμε να βγούμε από την κρίση αν δεν αυξήσουμε με διατηρήσιμο τρόπο την πίτα της εθνικής οικονομίας, δηλαδή το ΑΕΠ.
Για να γίνει αυτό απαιτούνται μεταρρυθμίσεις, μείωση κρατικών δαπανών, σταθερή βελτίωση του επενδυτικού περιβάλλοντος.
Αυτά ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε ξέρει ούτε μπορεί να τα κάνει.
Εξάλλου η ευρωπαϊκή πρόταση για παραμετρικές αλλαγές στο χρέος έχει μπει στο τραπέζι από τον Ιούλιο του 2012, συμπληρώνει ο κ. Μητσοτάκης.
Σε ό,τι αφορά το προσφυγικό, ο κ. Μητσοτάκης αφού αναφέρει πως «η κυβέρνηση έσπειρε ανέμους και θερίζει θύελλες», τονίζει την «ανυπαρξία του ελληνικού Κράτους».
Για το μήνυμα που θέλει να στείλει το Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στους πολίτες, ο κ. Μητσοτάκης σημειώνει πως «απέναντι στην ασφυξία που βιώνουμε παντού, η Νέα Δημοκρατία ανανεώνεται, ανασυγκροτείται, ανοίγεται σε όλους τους Έλληνες. Προτάσσει τις αρχές της, την ελευθερία και την αλληλεγγύη δίνοντας νόημα στην πολιτική και οξυγόνο στην κοινωνία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης