Τελευταία Νέα
Πολιτική

«Χείρα βοηθείας» ζήτησε ο Α. Τσίπρας από την A. Merkel για να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση με... αμοιβαίες υποχωρήσεις

«Χείρα βοηθείας» ζήτησε ο Α. Τσίπρας από την A. Merkel για να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση με... αμοιβαίες υποχωρήσεις
Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο πρωθυπουργός με τη Γερμανίδα καγκελάριο
Τηλεφωνική επικοινωνία είχε νωρίτερα σήμερα Τρίτη 19 Απριλίου 2016 ο Αλέξης Τσίπρας με τη Γερμανίδα καγκελάριο Angela Merkel με την οποία συζήτησε το ζήτημα της διαπραγμάτευσης.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ο Α. Τσίπρας ζήτησε από την Γερμανίδα καγκελάριο να στηρίξει την προσπάθεια για κλείσιμο της αξιολόγησης και να ασκήσει πίεση από την πλευρά του Βερολίνου και προς τους τέσσερις θεσμούς ώστε να γίνουν αμοιβαίες υποχωρήσεις.
«Είναι αυτονόητο ότι στο κλείσιμο της αξιολόγησης θα πρέπει να συνεκτιμηθούν οι θετικές επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας που αποτυπώνονται στην έκθεση της Κομισιόν» φέρεται πως είπε ο Α. Τσίπρας στην Merkel με το Μέγαρο Μαξίμου να επιλέγει να ρίχνει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης το επιχείρημα της καλής απόδοσης που θα αποτυπώνεται και στην έκθεση της Eurostat.
Ο πρωθυπουργός μετέφερε στην Γερμανίδα καγκελάριο πως για αυτόν τον λόγο δεν θα πρέπει να πιεστεί άλλο η ελληνική κυβέρνηση να λάβει νέα μέτρα ύψους 3 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Το τηλεφώνημα είχε διάρκεια 25 λεπτών και έγινε με πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα συνεργάτες του οποίου είχαν ξεκινήσει την προσπάθεια για την επικοινωνία αυτή από το περασμένο Σάββατο.
Ωστόσο αυτό κατέστη δυνατό σήμερα όπου οι ευρωπαϊκοί θεσμοί βρίσκονται στην Αθήνα και ένα μόλις 24ωρο πριν την άφιξη της εκπροσώπου του ΔΝΤ Delia Velculescu.
Από την πλευρά της πάντως η Γερμανίδα καγκελάριος, σύμφωνα με τις κυβερνητικές πηγές, φάνηκε να δείχνει κατανόηση και να υιοθετεί την επιχειρηματολογία του πρωθυπουργού.
Άλλωστε η Angela Merkel και στο ζήτημα της οικονομικής κρίσης όπως και στην προσφυγική τουλάχιστον μέχρι τώρα έχει δείξει ότι συμπαραστέκεται στην Αθήνα.
Πάντως, ουδείς επιβεβαιώνει ή διαψεύδει το αν ο πρωθυπουργός έθεσε το θέμα του χρέους επί τη βάσει της συμφωνίας του Ιουλίου ή αν ζήτησε από τη συνομιλήτριά του να ασκήσει πιέσεις στο Γερμανό υπουργό Οικονομικών Wolfgang Schaeuble που εμφανίζεται ανένδοτος στο ζήτημα της ρύθμισης του χρέους.

Δ.Α.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης