Τελευταία Νέα
Πολιτική

Bild: Ο Τσίπρας ζήτησε από τη Merkel να αμβλυνθούν οι πιέσεις των δανειστών προς την Ελλάδα

Bild: Ο Τσίπρας ζήτησε από τη Merkel να αμβλυνθούν οι πιέσεις των δανειστών προς την Ελλάδα
Όταν στενεύουν τα πράγματα για τον Τσίπρα, αυτός επικοινωνεί με τη Merkel αναφέρει το δημοσίευμα της Bild
Να αμβλυνθούν οι πιέσεις που ασκούν οι δανειστές προς την Ελλάδα ζήτησε από την καγκελάριο της Γερμανίας, Angela Merkel ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αλέξης Τσίπρας κατά την χθεσινή τους τηλεφωνική επικοινωνία αναφέρει σε σημερινό δημοσίευμα της η γερμανική εφημερίδα Bild.
Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, το δημοσίευμα της Bild κάνει λόγο για «νέα έκκληση βοήθειας από την Αθήνα».
«Στη διαμάχη για το χρέος και τις μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα, ο έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επικοινώνησετο βράδυ της Τρίτης τηλεφωνικά με την γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ.
Για άλλη μια φορά! Όπως κάθε φορά όταν στενεύουν τα πράγματα» τονίζει η Bild.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, «ο Τσίπρας παρακάλεσε ρητά τη Merkel να αμβλύνουν οι δανειστές τις πιέσεις προς την Ελλάδα».
«Κατά τη διάρκεια της 20λεπτης επικοινωνίας ο Τσίπρας εξήγησε ότι ήδη δεν διαθέτει πλέον πλειοψηφία στο ίδιο του το κόμμα και στη Βουλή για μεταρρυθμίσεις, πόσο μάλλον για επιπρόσθετες.
Ο έλληνας πρωθυπουργός αποκόμισε την αίσθηση ότι η Merkel φάνηκε να αντιλαμβάνεται την κατάσταση και να δείχνει κατανόηση για τη θέση του» αναφέρει η Bild, υπογραμμίζοντας ότι το τηλεφώνημα αυτό και τα όσα μετέφερε ο Αλέξης Τσίπρας στην Merkel σχετίζονται με τις νέες απαιτήσεις των δανειστών της Ελλάδας και κυρίως του ΔΝΤ».
«Εναλλακτικά το ΔΝΤ ζητά από τους υπόλοιπους πιστωτές ένα σαφέστατο κούρεμα ύψους 200 δις ευρώ!
Οι Ευρωπαίοι ωστόσο και κυρίως η Γερμανία δεν είναι διατεθειμένοι να το δεχθούν.
Συνεπώς απομένουν μόνον το προληπτικά μέτρα.
Διότι σε διαφορετική περίπτωση το ΔΝΤ δεν είναι διατεθειμένο να συμμετέχει στο τρίτο πακέτο στήριξης.
Χωρίς το ΔΝΤ όμως η συνολική διάσωση της Ελλάδας θα ήταν άκυρη διότι στη σχετική συγκατάθεσή της στο τρίτο πακέτο βοήθειας το φθινόπωρο του 2015, η γερμανική Βουλή είχε θέσει ως όρο τη συμμετοχή του Ταμείου.
Σε περίπτωση που το ΔΝΤ αποχωρήσει, τότε η γερμανική Βουλή θα έπρεπε να αποφασίσει εκ νέου ή το πακέτο βοήθειας θα ακυρώνονταν.
Η Ελλάδας θα χρεοκοπούσε εν ριπή οφθαλμού.
Αυτό θα οδηγούσε άμεσα στο Grexit, την έξοδο από το ευρώ.
Τα χρονικά περιθώρια είναι ασφυκτικά» υπογραμμίζει το δημοσίευμα, το οποίο αναφέρει ότι το ενδεχόμενο επίτευξης συμφωνίας μέχρι τη συνάντηση των υπ. Οικονομικών στο Άμστερνταμ στις 22 Απριλίου μπορεί να αποκλειστεί.
«Και τότε θα απέμεναν – και μέχρι να κληθεί η Ελλάδα να καταβάλει τις επόμενες δόσεις των δανείων - μόνον οι συναντήσεις του Μαΐου και του Ιουνίου» επισημαίνει η Bild.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης