Τελευταία Νέα
Πολιτική

Συνέδριο ΝΔ: Με την ψήφιση του νέου καταστατικού του κόμματος ολοκληρώθηκαν οι σημερινές εργασίες

tags :
Συνέδριο ΝΔ: Με την ψήφιση του νέου καταστατικού του κόμματος ολοκληρώθηκαν οι σημερινές εργασίες
Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες κατά τη δεύτερη ημέρα του συνεδρίου της ΝΔ
Με την ψήφιση του νέου καταστατικού της Νέας Δημοκρατίας, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της δεύτερης ημέρας του συνεδρίου του κόμματος.
Μάλιστα, το τελικό κείμενο του νέου καταστατικού ψηφίστηκε μετά την αποδοχή του προσχεδίου με αλλαγές που αποφασίστηκαν στη διάρκεια του συνεδρίου.
Σε ό,τι αφορά τις αλλαγές, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, αφορούν στο άρθρο 9 που αφορά στη σύγκληση του συνεδρίου και δίνεται η δυνατότητα στην οργανωτική επιτροπή να καλεί το 1/10 των αιρετών μελών, από παραγωγικούς και επιστημονικούς φορείς.
Στη συγκρότηση του συνεδρίου περιλαμβάνονται οι περιφερειακοί σύμβουλοι στις περιφέρειες εκείνες που δεν έχει εκλεγεί βουλευτής της ΝΔ, σε αριθμό ίσο με τον αριθμό των βουλευτών.
Επίσης, στο άρθρο 15 για τη θητεία του προέδρου, σε περίπτωση που ο πρόεδρος δηλώσει κώλυμα και δεν υπάρχουν αντιπρόεδροι, καθήκοντα προέδρου ασκεί ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής εφόσον είναι βουλευτής.
Σε διαφορετική περίπτωση καθήκοντα αναλαμβάνει ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και αν και εκείνος κωλύεται, τότε αναλαμβάνει το αρχαιότερο μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.
Επιπλέον, ο προσωρινός πρόεδρος δεν μπορεί να διαγράψει κανέναν, παρά μόνο η Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματο.
Τέλος, για τη συγκρότηση της Πολιτικής Επιτροπής αποφασίστηκε ο συνολικός αριθμός των μελών αντί για 200 μέλη να είναι 300, 150 αιρετά και 150 μη αιρετά μέλη.
Συγκεκριμένα, η Πολιτική Επιτροπή θα αποτελείται από 150 αιρετά μέλη και 150 ex officio μέλη.
Μάλιστα, στην Πολιτική Επιτροπή θα συμμετέχουν ο πρόεδρος της παράταξης, οι αντιπρόεδροι, οι πρώην πρόεδροι της Βουλής, οι υποψήφιοι πρόεδροι της ΝΔ  που λαμβάνουν πάνω από το 20% στην εσωκομματική εκλογή, όλοι οι εν ενεργεία δήμαρχοι σε πόλεις με πληθυσμό άνω των 40.000 κατοίκων, όλοι οι εν ενεργεία περιφερειάρχες, οι δήμαρχοι σε πόλεις κάτω των 40.000 που είναι μέλη του προεδρείου της ΚΕΔΕ, όλα τα μέλη της Πανελλήνιας Ένωσης Περιφερειαρχών Ελλάδας, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, 15 μέλη από την ΟΝΝΕΔ και τρία μέλη από τους απόδημους Έλληνες, τα προεδρεία ή τα διοικητικά συμβούλια των κοινωνικών εταίρων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης