Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στον Κυριάκο έπεσε ο κλήρος: Να πει την αλήθεια να τελειώνουμε...

Στον Κυριάκο έπεσε ο κλήρος: Να πει την αλήθεια να τελειώνουμε...
Κουραστήκαμε από τα πολιτικά ψέματα του παρελθόντος, τα οποία δεν έχουν και δεν μπορεί να έχουν κανένα αποτέλεσμα
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα φθάσει στο αξίωμα του πρωθυπουργού για να ...φτιάξει το βιογραφικό του.
Αυτό μου είχε εκμυστηρευτεί ο ίδιος έξω από το ξενοδοχείο Χίλτον σε ανύποπτο χρόνο όταν τον ρώτησα γιατί θέλεις την καρέκλα του πρωθυπουργού για να γίνεις σαν αυτόν. Χωρίς να με γνωρίζει μου είπε καθαρά και γρήγορα ότι η καρέκλα δεν είναι αυτοσκοπός.
«Η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη από έναν ακόμη πρωθυπουργό αλλά ρεαλιστικές λύσεις» και πέρασε την πόρτα του ξενοδοχείου.

Σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας και εν δυνάμει πρωθυπουργός με βάση τις τρέχουσες δημοσκοπήσεις. Διατηρώντας ακόμη την απάντηση στον server του μυαλού μου , θυμάμαι ότι ήταν ακόμη βουλευτής στην εποχή των Μνημονίων.
Οφείλω να πω με κάποιο ρίσκο ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι έτοιμος να πει την αλήθεια μεταξύ γνωστών και αγνώστων.
Δεν έχουμε καμία διάθεση να το καλοπιάσουμε απλά κουραστήκαμε από τα πολιτικά ψέματα του παρελθόντος τα οποία δεν έχουν και δεν μπορεί να έχουν κανένα αποτέλεσμα. Η πραγματικότητα έδειξε ότι δεν είναι ικανά να ανατρέψουν την σκληρή πραγματικότητα. Πιστεύουμε ότι η χώρα δεν χρειάζεται έναν ακόμη πρωθυπουργό, όπως μας είχε πει ο ίδιος σε μια τυχαία συνάντηση. Χρειάζεται έναν άνθρωπο πολύ κοντά στα χαρακτηριστικά του Κυριάκου για να βρεθούν οι αναγκαίες λύσεις στα καθημερινά προβλήματα έτσι ώστε να μπει ένα τέλος στον κατήφορο της οικονομίας. Γνωρίζουμε εκ των προτέρων ότι τα επιχειρήματα που μπορεί ι να διατυπώσει κάποιος θα έχουν στον πυρήνα τους το παρελθόν. Εγώ όμως κράτησα τη συνομιλία ανάμεσα στον Κυριάκο και με το άγνωστο που ήμουν εγώ σε μια χρονική στιγμή που το πολιτικό του μέλλον δεν είχε ακόμη διαμορφωθεί.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης πρέπει να πολιτευθεί λέγοντας τι θα κάνει ο ίδιος όταν γίνει πρωθυπουργός πρέπει να πει τι θα κάνει η Νέα Δημοκρατία όταν έρθει πρώτο κόμμα στις επόμενες εθνικές εκλογές. Αυτό θέλει να ακούσει ο ψηφοφόρος ανεξάρτητα που κινείται πολιτικά και ιδεολογικά. Οι πολίτες πληρώνουν με το παραπάνω τα πολιτικά λάθη του παρελθόντος όπως και τα λάθη του πρόσφατου παρελθόντος και του παρόντος. Να θυμίσουμε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν συμμετείχε στην ψηφοφορία εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου. Αιτιολόγησε την στάση του κατέχοντας την στιγμή εκείνη το ρόλο του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Ν.Δ. Δεν ψήφισε διότι ο νυν Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, όπως είχε ανακοινώσει ο κ. Μητσοτάκης.
Δεν αντιστάθηκε στις “σειρήνες” του πελατειακού κράτους,
Χειρίστηκε με ανεπάρκεια μια από τις μεγαλύτερες κρίσεις της σύγχρονης ιστορίας μας, το Δεκέμβριο του 2008,
Δεν εκφράζει τη θέση της Ελλάδας στη ενωμένη Ευρώπη με τον τρόπο που εγώ θα επιθυμούσα..
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να πει την αλήθεια μεταξύ γνωστών και αγνώστων. Το ζητούμενο όμως είναι ο κομματικός μηχανισμός μπορεί να ακολουθήσει την περπατησιά του Κυριάκου ή θα τον απορροφήσει και θα τον οδηγήσει απλά και μόνο στη θέση του πρωθυπουργού για να γίνει σαν κι αυτόν ή αυτούς που πέρασαν;
Το μέλλον χρειάζεται πολιτικές αλήθειες και σχέδιο.
Όσο για τον Κυριάκο Μητσοτάκη μπορεί να το φθάσει με την ελπίδα να έχει αποτέλεσμα.

Νίκος Θεοδώροπουλος
ntheo@bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης