Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στις 15:00 η ομιλία Τσίπρα στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – «Μασάζ» ενόψει των ψηφοφοριών στη Βουλή

Στις 15:00 η ομιλία Τσίπρα στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – «Μασάζ» ενόψει των ψηφοφοριών στη Βουλή
Ο πρωθυπουργός θα επιχειρήσει να ανεβάσει το ηθικό των βουλευτών του
Στους βουλευτές του κόμματος του θα απευθυνθεί στις 15:00 σήμερα μετά το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε μια προσπάθεια να αναπτερώσει το ηθικό τους ενόψει των ψηφοφοριών για το ασφαλιστικό και το φορολογικό στη Βουλή την Κυριακή 8 Μαΐου.
Την ώρα που σύσσωμοι οι εργαζόμενοι κατεβαίνουν στους δρόμους αντιδρώντας στα δύο αυτά νομοσχέδια και ενώ η αντιπολίτευση βάλει κατά της κυβέρνησης, ο Αλέξης Τσίπρας θα επιχειρήσει να πείσει τους βουλευτές του για την αναγκαιότητα της ψήφισης των μέτρων προκειμένου να ολοκληρωθεί η προσπάθεια που έχει καταβάλει έως σήμερα και να κλείσει τόσο η συμφωνία με τους δανειστές όσο και η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος.
Σε αυτό το πλαίσιο ο κ.Τσίπρας θα υποστηρίξει πως οι μεταρρυθμίσεις αυτές είναι αναγκαίες για τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος αλλά και για την αναλογικότερη κατανομή των φορολογικών βαρών, υπογραμμίζοντας αφενός πως τα νομοσχέδια αυτά δεν παραβιάζουν τις «κόκκινες γραμμές» της κυβέρνησης (π.χ. όχι οριζόντιες περικοπές στις κύριες συντάξεις) και αφετέρου ότι αποτελούν προτάσεις της ίδιας της κυβέρνησης.
Επιπλέον ο κ.Τσίπρας και σε μια προσπάθεια να συσπειρώσει την Κοινοβουλευτική του Ομάδα, θα επιτεθεί με δριμύτητα και στην ΝΔ, επιμένοντας στο επιχείρημα του ότι η ΝΔ αποτελεί δεκανίκι του ΔΝΤ και ότι εάν βρισκόταν στην εξουσία θα ψήφιζε χειρότερα μέτρα.
Πάντως και παρά την κρισιμότητα των ψηφοφοριών, το κυβερνητικό επιτελείο θεωρεί πως δεν θα υπάρξουν απώλειες στην κυβερνητική πλειοψηφία και πως τα νομοσχέδια θα περάσουν και με τις 153 ψήφους των βουλευτών της.
Άλλωστε επισημαίνεται ότι και τα δύο νομοσχέδια έχουν συζητηθεί αρκετά τόσο στα κομματικά όργανα και στις επιτροπές της Βουλής και άρα, η όποια τυχόν διαφωνία ή διαφοροποίηση, έχει ήδη απαντηθεί.
Σε κάθε περίπτωση και δεδομένου ότι η ψηφοφορία προηγείται της συνεδρίασης του Eurogroup της 9ης Μαΐου και δεδομένου ότι η διαπραγμάτευση παραμένει ανοιχτή, θεωρείται απίθανο κάποιος από τους 153 βουλευτές τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, να υψώσει τους τόνους και να διαφοροποιηθεί, απειλώντας τη σταθερότητα της κυβέρνησης και κατ’επέκταση της χώρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης