Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αντιπαράθεση Τσίπρα - Μητσοτάκη στη Βουλή για πλεόνασμα και χρέος - Τι ανέφεραν

Αντιπαράθεση Τσίπρα - Μητσοτάκη στη Βουλή για πλεόνασμα και χρέος - Τι ανέφεραν
Τι ανέφερε ο πρωθυπουργός, Α. Τσίπρας και ο πρόεδρος της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκης, για το χρέος
«Το χρέος έγινε μη βιώσιμο από τη δική σας ανεπαρκή πολιτική τους τελευταίους μήνες», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε παρέμβασή του μετά την ομιλία του πρωθυπουργού, Α. Τσίπρα.
Μάλιστα, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε χαρακτηριστικά πως «είναι αστείο να θέλετε να πείσετε το λαό ότι εμείς φέραμε το χρέος στο 180% του ΑΕΠ».
Απαντώντας ο κ. Τσίπρας στον κ. Μητσοτάκη τον ρώτησε «αφού πήρατε την υπόσχεση το 2012 για ελάφρυνση χρέους γιατί δεν την υλοποιήσατε και αφού είχατε αυτήν την υπόσχεση γιατί ο κ. Σαμαράς έλεγε ότι το χρέος είναι βιώσιμο, ακυρώνοντας έτσι αυτήν την υπόσχεση;».
«Με την ομιλία μου, κ. Μητσοτάκη, σας έδωσα την ευκαιρία να μην ταυτιστείτε με ακραίους κύκλους στην Ευρώπη που λένε 'ποτέ συζήτηση για το χρέος' και να στηρίξετε την εθνική προσπάθεια, αλλά εσείς επιμένετε σε μια μίζερη αντιπολίτευση, και δεν αξίζει στην παράταξή σας να την μετατρέψετε σε κόμμα διαμαρτυρίας», πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.
Τόνισε ακόμη ότι  η ΝΔ επιδίδεται σε μια πρωτοφανή προσπάθεια να αποδείξει ότι η κυβέρνηση ψεύδεται, ενώ απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη είπε «ξεχνάτε ότι ο ελληνικός λαός έκρινε την συμφωνία, την προσπάθειά μας και την εντιμότητά μας, εσείς κάνετε λογιστική με παραπειστικά νούμερα».
Μεταξύ άλλων, ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι «το πρωτογενές πλεόνασμα που καταφέραμε εμείς να έχουμε, ήταν σε εποχή καταστροφικής κρίσης», αλλά και ότι «τα χρήματα του πλεονάσματος θα πάνε στην ενίσχυση του προγράμματος για την ανθρωπιστική κρίση».
«Κύριε Μητσοτάκη, σας έδωσα μια ευκαιρία να στηρίξετε μια εθνική προσπάθεια όμως εσείς επιμένετε σε μια μίζερη αντιπολίτευση», υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας.
Μεταξύ άλλων, ο κ. Τσίπρας σημείωσε πως δεν έχει νόημα να πυροβολούμε τους πολίτες με νούμερα, η χώρα πρέπει να ξεκινήσει να παράγει, αλλά και ότι
«εμείς επιλέξαμε να μην μοιράσουμε τα βάρη σε αυτούς που τα τελευταία 6 χρόνια έχουν υποστεί 12 μειώσεις στις συντάξεις τους».
Σημείωσε ότι οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ επιβάρυναν τον ελληνικό λαό με μέτρα ύψους 63 δισ ευρώ, ή αλλιώς το 1/4 του ΑΕΠ της χώρας και την ίδια ώρα κατηγορούν την κυβέρνηση διότι σε μια δύσκολη διαπραγμάτευση έφθασε σε ένα συμβιβασμό που κατέληξε σε μια συμφωνία η οποία όμως δίνει προοπτική εξόδου από την κρίση.
Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ άφησε έλλειμμα, ενώ η χώρα έχει την δυνατότητα εξόδου από την κρίση, με προϋποθέσεις την έξοδο από τον φαύλο κύκλο, την επανεκκίνηση της παραγωγής και την έναρξη της συζήτησης για την ελάφρυνση του χρέους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης