Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στις 13:00 υπουργικό συμβούλιο υπό τον Τσίπρα – Ενημέρωση για το Eurogroup και τα επόμενα βήματα

Στις 13:00 υπουργικό συμβούλιο υπό τον Τσίπρα – Ενημέρωση για το Eurogroup και τα επόμενα βήματα
Την επίσπευση των διαδικασιών για τη νομοθέτηση των προαπαιτούμενων για την πρώτη αξιολόγηση θα ζητήσει ο Τσίπρας
Σε ιδιαίτερα θετικούς και αισιόδοξους τόνους αναμένεται να κινηθεί η σημερινή ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 13:00 μετά το μεσημέρι.
Η συνεδρίαση πραγματοποιείται στον απόηχο του χθεσινού Eurogroup, καθώς ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει τους υπουργούς του για τα αποτελέσματα του.
Ο κ.Τσίπρας εμφανίζεται ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τις εξελίξεις και βέβαιος ότι η πρώτη αξιολόγηση έχει ολοκληρωθεί, κάτι που άλλωστε φάνηκε και στις δηλώσεις που έκανε στη συνάντηση που είχε με τον ΠτΔ, Προκόπη Παυλόπουλο.
Παράλληλα ο πρωθυπουργός θα καλέσει τους υπουργούς της κυβέρνησης του να επισπεύσουν όλες τις απαραίτητες διαδικασίες προκειμένου να νομοθετηθούν όλα τα προαπαιτούμενα για να κλείσει η πρώτη αξιολόγηση.
Υπενθυμίζεται πως εντός των επόμενων δύο εβδομάδων η κυβέρνηση θα πρέπει να έχει νομοθετήσει τα προαπαιτούμενα έτσι ώστε να υπάρξει η περίφημη staff level agreement, η οποία θα επικυρωθεί στο Eurogroup της 24ης Μαΐου.
Σε αυτά τα προαπαιτούμενα είναι τόσο τα μέτρα των 5,4 δις ευρώ όσο και ο αυτόματος μηχανισμός περικοπών για την τήρηση των δημοσιονομικών στόχων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης