Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βολές Μητσοτάκη σε Τσίπρα: Είστε ένας πολιτικός που την άγνοιά του την εμφάνισε ως αντισυμβατική μαγκιά

Βολές Μητσοτάκη σε Τσίπρα: Είστε ένας πολιτικός που την άγνοιά του την εμφάνισε ως αντισυμβατική μαγκιά
«Το αίτημά μας για εκλογές είναι πιο επίκαιρο από ποτέ» ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυρ. Μητσοτάκης
Βολές κατά του πρωθυπουργού, Α. Τσίπρα, εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της ΝΔ. Κυριάκος Μητσοτάκης, λέγοντάς του ότι «είναι βέβαιο ότι δεν αξίζετε να είστε πρωθυπουργός της χώρας».
Ο κ. Μητσοτάκης διερωτήθηκε τι είναι χειρότερο ένας  ψεύτης πρωθυπουργός ή ένας αυταπατώμενος, ενώ κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι είναι «ένας πολιτικός που την άγνοιά του την εμφάνισε ως αντισυμβατική μαγκιά».
«Συνεχίζετε να ψεύδεστε και να παραποιείται την πραγματικότητα», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ, σημειώνοντας ότι  «εκτός από αυταπάτη υπήρχε οργανωμένη πολιτική απάτη», ενώ μίλησε για τη χυδαιότερη εξαπάτηση των Ελλήνων που υπήρξε ποτέ.
Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, η Ελλάδα θα χάσει 23 δισ. ΑΕΠ το 2016-2017 από την επιστροφή στην ύφεση.
«Τα φορολογικά βάρη δεν κατανέμονται με δίκαια μέτρα αλλά σύμφωνα με το τι βολεύει το ΣΥΡΙΖΑ», είπε χαρακτηριστικά.
Υπογράμμισε ότι είναι μονόδρομος η επιλογή των τολμηρών μεταρρυθμίσεων, αλλά και ότι "η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είναι το πρόβλημα και πρέπει να φύγει. Επιμένουμε στην πρότασής μας για πρόωρες εκλογές".
Αφού σημείωσε ότι είναι ημέρα ντροπής για τη χώρα, τόνισε ότι οι εξαντλητικοί φόροι δεν λύνουν το πρόβλημα αλλά κλείνουν το μάτι στη φοροδιαφυγή, αλλά και ότι σήμερα στην Ελλάδα η εργασία τιμωρείται και η περιουσία διώκεται.
Κάνοντας αναφορά στα ισοδύναμα μέτρα, «νομοθετείται την αυταπάτη και κοροϊδεύεται τους ένστολους. Ντροπή σας», ενώ κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι ο κόφτης δαπανών είναι αποτέλεσμα της αναξιοπιστίας του, καθώς κανείς δεν τον πιστεύει από τους εταίρους.
«Σας εξευτελίζουν, κύριε Τσίπρα», είπε χαρακτηριστικά.
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, αναφερόμενος στο υπερταμείο, είπε πως δεν υπάρχει προηγούμενο για χώρα να απαιτείται να δημιουργήσει Ταμείο με διάρκεια ζωής 99 ετών, ενώ διερωτήθηκε εάν οι «είναι καλές ή είναι κακές οι ιδιωτικοποιήσεις;».
«Τέτοιο υπερταμείο δεν θα πρότειναν ποτέ σε εμάς», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι όταν γίνει κυβέρνηση η χώρα θα ανακτήσει την χαμένη του αξιοπιστία.
Μίλησε ακόμη για το διαφορετικό δρόμο, την Ελλάδα της πενταετίας 2017-2021 και μια συμφωνία αλήθειας με τους εταίρους και την κοινωνία.
Κατά τον ίδιο, η χώρα δεν μπορεί να πετύχει πλεονάσματα 3,5% του ΑΕΠ για μια 15ετία, πρέπει να αναθεωρηθεί στο 2% και οι συνθήκες είναι ώριμες για μια νέα συμφωνία με τους εταίρους.
Σημείωσε δε, πως η πρόταση στους εταίρους πρέπει να είναι: εμείς θα κάνουμε γενναίες μεταρρυθμίσεις και εσείς σε μικρότερα πλεονάσματα, θα δεσμευτούμε σε ανάπτυξη 4% και εσείς σε ρύθμιση χρέους.
Ο στόχος για ανάπτυξη 4% ετησίως μέχρι το 2021 είναι εφικτός και μάλιστα το ΑΕΠ θα αυξηθεί στα 213 δισ. ευρώ μέχρι τότε, που σημαίνει 600.000 θέσεις εργασίας.
Όπως είπε, αυτό είναι το  5ετές οικονομικό σχέδιο της ΝΔ.
Κατά τον ίδιο, πρέπει να αυξηθούν οι επενδύσεις από 11% του ΑΕΠ σε 20% του ΑΕΠ σε μια πενταετία, κάτι που μπορεί να γίνει, πρέπει να βάλουμε στόχο για αύξηση εξαγωγών κατά 10% ετησίως.
Ωστόσο, είπε ότι όλα αυτά για να γίνουν χρειάζεται μια άλλη κυβέρνηση και όχι ο θίασος που μας κυβερνά σήμερα.
Ακόμη, κατά τον ίδιο, χρειάζεται άλλο μείγμα δημοσιονομικής πολιτικής με στοχευμένες περικοπές και μικρότερους φόρους.
Για το χρέος, ανέφερε ότι δεν είναι αυτό το πραγματικό πρόβλημα, αλλά το ΑΕΠ, ο παρονομαστής.
Σημείωσε δε, πως οι πιστωτές δεν μιλούν για κούρεμα χρέους και δεν θα κάνουν ουσιαστική παρέμβαση πριν το 2018.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης